Het Belgische kledingbedrijf FNG Group, de eigenaar van onder meer het kindermerk Fred & Ginger, koopt de Nederlandse modeketen Claudia Sträter. FNG groeit daarmee van 50 naar 80 miljoen euro omzet.

De overname is volgens de krant strategisch interessant, omdat FNG daarmee meer focust op kleding voor volwassen, waarmee hogere marges te halen zijn. Hoeveel FNG voor het merk betaalt, wil FNG-CEO Dieter Penninckx - op verzoek van de Nederlanders - niet kwijt.

Hij geeft wel mee dat een deel van de 15 miljoen euro die eerder dit jaar via een obligatie-uitgifte werd opgehaald, wordt gebruikt om de overname te betalen. "De rest zijn bankleningen", zegt hij. (Belga/RDM)

Het Belgische kledingbedrijf FNG Group, de eigenaar van onder meer het kindermerk Fred & Ginger, koopt de Nederlandse modeketen Claudia Sträter. FNG groeit daarmee van 50 naar 80 miljoen euro omzet. De overname is volgens de krant strategisch interessant, omdat FNG daarmee meer focust op kleding voor volwassen, waarmee hogere marges te halen zijn. Hoeveel FNG voor het merk betaalt, wil FNG-CEO Dieter Penninckx - op verzoek van de Nederlanders - niet kwijt. Hij geeft wel mee dat een deel van de 15 miljoen euro die eerder dit jaar via een obligatie-uitgifte werd opgehaald, wordt gebruikt om de overname te betalen. "De rest zijn bankleningen", zegt hij. (Belga/RDM)