De Amerikaanse kledingketen Forever 21 zit in slechte papieren bij de Amerikaanse arbeidsinspectie. Volgens de overheidsinstantie weigert de keten mee te werken aan lopende onderzoeken.

De arbeidsinspectie heeft al verschillende keren gevraagd naar documenten betreffende de omstandigheden van buitenlandse fabrieken waar de kledij van Forever 21 wordt gemaakt. Maar de keten weigert deze documenten af te geven waardoor er nu legale acties zullen volgen.

"Sinds 2008 zijn er bewijzen dat er bij verschillende fabrikanten waar Forever 21 mee samenwerkt sprake is van uitbuiting van de werknemers", zegt Ruben Rosalez van de arbeidsinspectie. "Als grote ketens zoals Forever 21 weigeren mee te werken aan onze onderzoeken, is dat een bewijs dat ze de arbeidswetten volledig aan hun laars lappen."

De arbeidsinspectie is dan ook van plan om verdere legale stappen te nemen tegen de keten. "Er is nog geen exacte datum bekend, maar er komt zeker en vast een rechtszaak", aldus Ruben. Forever 21 heeft voorlopig nog niet gereageerd. (RDM)

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 zit in slechte papieren bij de Amerikaanse arbeidsinspectie. Volgens de overheidsinstantie weigert de keten mee te werken aan lopende onderzoeken. De arbeidsinspectie heeft al verschillende keren gevraagd naar documenten betreffende de omstandigheden van buitenlandse fabrieken waar de kledij van Forever 21 wordt gemaakt. Maar de keten weigert deze documenten af te geven waardoor er nu legale acties zullen volgen. "Sinds 2008 zijn er bewijzen dat er bij verschillende fabrikanten waar Forever 21 mee samenwerkt sprake is van uitbuiting van de werknemers", zegt Ruben Rosalez van de arbeidsinspectie. "Als grote ketens zoals Forever 21 weigeren mee te werken aan onze onderzoeken, is dat een bewijs dat ze de arbeidswetten volledig aan hun laars lappen." De arbeidsinspectie is dan ook van plan om verdere legale stappen te nemen tegen de keten. "Er is nog geen exacte datum bekend, maar er komt zeker en vast een rechtszaak", aldus Ruben. Forever 21 heeft voorlopig nog niet gereageerd. (RDM)