Louis Vuitton onthulde samen met topmodel Naomi Campbell de luxeverpakking voor de felbegeerde voetbaltrofee. De lederen koffer werd handgemaakt in het Franse atelier in Asnières.

Van in het prille begin van het wereldvoetbaltoernooi in 1930 werd de trofee, uit veiligheidsoverwegingen, in een metalen kistje verplaatst. Voetbalorganisatie Fifa vond het hoog tijd om aan deze reisgewoonte een einde te maken. Daarom deed de organisatie in maart een beroep op het Franse modemerk.

Veiligheid en elegantie

"We zijn enorm trots over de samenwerking en blij dat we deel kunnen uitmaken van dit grootse evenement", liet de woordvoerder van het modebedrijf weten. Volgens Louis Vuitton is er dan ook geen enkele reden waarom veiligheid geen synoniem van elegantie kan zijn. Dus leverden ze, in dezelfde lijn van de handtassencollectie, een handgemaakt luxe-exemplaar af. De kist werd aan de hoeken afgewerkt met goudkleurige sloten en op de koffer prijkt het wereldberoemde logo van het modehuis.

Ook voetbalorganisatie Fifa is tevreden over de samenwerking en sloot alvast een contract voor een nieuw exemplaar voor het volgende World Cup toernooi in 2014. De prestigieuze trofee zal dinsdag in zijn luxeverpakking aankomen in Zuid-Afrika, het gastland van deze wereldbekereditie.

Tiffany Philips

Louis Vuitton onthulde samen met topmodel Naomi Campbell de luxeverpakking voor de felbegeerde voetbaltrofee. De lederen koffer werd handgemaakt in het Franse atelier in Asnières.Van in het prille begin van het wereldvoetbaltoernooi in 1930 werd de trofee, uit veiligheidsoverwegingen, in een metalen kistje verplaatst. Voetbalorganisatie Fifa vond het hoog tijd om aan deze reisgewoonte een einde te maken. Daarom deed de organisatie in maart een beroep op het Franse modemerk. Veiligheid en elegantie"We zijn enorm trots over de samenwerking en blij dat we deel kunnen uitmaken van dit grootse evenement", liet de woordvoerder van het modebedrijf weten. Volgens Louis Vuitton is er dan ook geen enkele reden waarom veiligheid geen synoniem van elegantie kan zijn. Dus leverden ze, in dezelfde lijn van de handtassencollectie, een handgemaakt luxe-exemplaar af. De kist werd aan de hoeken afgewerkt met goudkleurige sloten en op de koffer prijkt het wereldberoemde logo van het modehuis. Ook voetbalorganisatie Fifa is tevreden over de samenwerking en sloot alvast een contract voor een nieuw exemplaar voor het volgende World Cup toernooi in 2014. De prestigieuze trofee zal dinsdag in zijn luxeverpakking aankomen in Zuid-Afrika, het gastland van deze wereldbekereditie. Tiffany Philips