De legendarische actrice Marilyn Monroe was een en al Salvatore Ferragamo als het op schoenen aankwam. De Italiaanse ontwerper maakte de befaamde stiletto's volledig op maat van het stijlicoon. De hakken waren iets korter dan gebruikelijk, waardoor de neus van de schoen wat omhoog stond. Monroe kon door de ingenieuze ingreep wat meer met de heupen wiegen. Ze leek ook slanker en groter, en de billen oogden ronder. Niet verwonderlijk dat haar kasten bulkten van de schoenen van het Italiaanse modehuis.

Naar aanleiding van de tentoonstelling rond Marilyn Monroe in het Salvatore Ferragamo Museum in Firenze, gaat het luxemerk enkele iconische modellen opnieuw op de markt brengen. De stiletto's zijn exacte reproducties: dus net als toen met de hand gemaakt en in de originele materialen.

Marilyn Monroe overleed op 5 augustus 1962, exact vijftig jaar geleden. (DB)

De legendarische actrice Marilyn Monroe was een en al Salvatore Ferragamo als het op schoenen aankwam. De Italiaanse ontwerper maakte de befaamde stiletto's volledig op maat van het stijlicoon. De hakken waren iets korter dan gebruikelijk, waardoor de neus van de schoen wat omhoog stond. Monroe kon door de ingenieuze ingreep wat meer met de heupen wiegen. Ze leek ook slanker en groter, en de billen oogden ronder. Niet verwonderlijk dat haar kasten bulkten van de schoenen van het Italiaanse modehuis.Naar aanleiding van de tentoonstelling rond Marilyn Monroe in het Salvatore Ferragamo Museum in Firenze, gaat het luxemerk enkele iconische modellen opnieuw op de markt brengen. De stiletto's zijn exacte reproducties: dus net als toen met de hand gemaakt en in de originele materialen. Marilyn Monroe overleed op 5 augustus 1962, exact vijftig jaar geleden. (DB)