Een lievelingsjurk van de overleden prinses wordt geveild. Dat schrijft de Britse Telegraph.

Het zou gaan om een witte, strapless baljurk, bezaaid met gouden pailletten, kristallen en parels. De baljurk werd in 1986 ontworpen door David en Elizabeth Emanuel, het ontwerpersduo dat ook haar trouwjurk ontwierp. Voor deze witte baljurk lieten de ontwerpers zich destijds inspireren door het Russische ballet.

Diana was dol op deze jurk en droeg hem maar liefst drie keer. Tijdens een banket van de Duitse ambassadeur in Londen, tijdens een balletvoorstelling van het Bolshoi Ballet en bij de première van 'The Living Daylights'.

Deze jurk gaat nu onder de hamer bij het Britse veilinghuis 'Kerry Taylor Auctions'. Er wordt al erg druk gespeculeerd over de prijs van de jurk. Momenteel wordt de waarde geschat op 80.000 euro, al wordt er verwacht dat de jurk wel een heel pak meer zal opbrengen. (LVR)

Een lievelingsjurk van de overleden prinses wordt geveild. Dat schrijft de Britse Telegraph. Het zou gaan om een witte, strapless baljurk, bezaaid met gouden pailletten, kristallen en parels. De baljurk werd in 1986 ontworpen door David en Elizabeth Emanuel, het ontwerpersduo dat ook haar trouwjurk ontwierp. Voor deze witte baljurk lieten de ontwerpers zich destijds inspireren door het Russische ballet. Diana was dol op deze jurk en droeg hem maar liefst drie keer. Tijdens een banket van de Duitse ambassadeur in Londen, tijdens een balletvoorstelling van het Bolshoi Ballet en bij de première van 'The Living Daylights'. Deze jurk gaat nu onder de hamer bij het Britse veilinghuis 'Kerry Taylor Auctions'. Er wordt al erg druk gespeculeerd over de prijs van de jurk. Momenteel wordt de waarde geschat op 80.000 euro, al wordt er verwacht dat de jurk wel een heel pak meer zal opbrengen. (LVR)