De Britse krant The Times ziet een nieuwe trend: 'practifashion'. Niet de catwalks, maar draagbare mode, dat zou de harten van fashionista's tegenwoordig sneller doen slaan.

U zou kunnen denken dat practifashion zijn intrede maakt door de crisis omdat we door een gekrompen budget alles wat we kopen moeten kunnen afdragen. Maar volgens The Times is er meer aan de hand en gaat het echt over een nieuwe mentaliteit. "Ook modebewuste vrouwen willen er niet langer uitzien alsof ze uit een boekje komen, maar als "stijlvolle vrouw mét een leven", luidt het. Practifashion is wel degelijk iets voor de fashionista, maar die wil voortaan tonen dat ze in meer dan enkel mode geïnteresseerd is. In 2009 wil ze de looks van iemand die wel shopt, maar ook fietst, de bus neemt, werkt en naar de film gaat en niet van de vrouw van een magnaat uit de jaren '80. En daar past comfortabele mode bij.

Practifashion op de catwalk
Veel designers baseren hun collecties tegenwoordig ook op 'practifashion'. Lage hakken en flats vormen de basis. Op de catwalks voor het najaar ook draagbare dingen als een jas mét knopen, een tas met een riem die u aan de schouder kan hangen, een lederen jasje met rits of een eenvoudige zwarte broek. De comfi-tendens verklaart volgens de Britse krant ook het succes van de wat slordigere stijl van model en MTV-presentatrice Alexa Chung.

Opgelet
Maar het kan met de practifashion-look ook misgaan. Te strak gekapt haar doet het effect teniet, net als juwelen of kleur uit een flesje. Ook mag u nooit iets kopen omdat het er zo praktisch uitziet, want dan is het ongetwijfeld lelijk. U moet eerst denken: 'o wat leuk', en dan pas 'en ik kan het ook dragen buiten de winkel'.

Ann Heylens.

De Britse krant The Times ziet een nieuwe trend: 'practifashion'. Niet de catwalks, maar draagbare mode, dat zou de harten van fashionista's tegenwoordig sneller doen slaan. U zou kunnen denken dat practifashion zijn intrede maakt door de crisis omdat we door een gekrompen budget alles wat we kopen moeten kunnen afdragen. Maar volgens The Times is er meer aan de hand en gaat het echt over een nieuwe mentaliteit. "Ook modebewuste vrouwen willen er niet langer uitzien alsof ze uit een boekje komen, maar als "stijlvolle vrouw mét een leven", luidt het. Practifashion is wel degelijk iets voor de fashionista, maar die wil voortaan tonen dat ze in meer dan enkel mode geïnteresseerd is. In 2009 wil ze de looks van iemand die wel shopt, maar ook fietst, de bus neemt, werkt en naar de film gaat en niet van de vrouw van een magnaat uit de jaren '80. En daar past comfortabele mode bij. Practifashion op de catwalk Veel designers baseren hun collecties tegenwoordig ook op 'practifashion'. Lage hakken en flats vormen de basis. Op de catwalks voor het najaar ook draagbare dingen als een jas mét knopen, een tas met een riem die u aan de schouder kan hangen, een lederen jasje met rits of een eenvoudige zwarte broek. De comfi-tendens verklaart volgens de Britse krant ook het succes van de wat slordigere stijl van model en MTV-presentatrice Alexa Chung. Opgelet Maar het kan met de practifashion-look ook misgaan. Te strak gekapt haar doet het effect teniet, net als juwelen of kleur uit een flesje. Ook mag u nooit iets kopen omdat het er zo praktisch uitziet, want dan is het ongetwijfeld lelijk. U moet eerst denken: 'o wat leuk', en dan pas 'en ik kan het ook dragen buiten de winkel'. Ann Heylens.