De Italiaanse ontwerper Michele Moricci werkte samen met de mode- en cultuurwebsite Swagger New York aan zes nineties cartoonfiguren geheel gekleed in designerstuks. Een ludieke reactie op de New York Fashion Week drukte.
Bij Swagger New York zijn ze natuurlijk blij met alle nieuwe looks die getoond worden op de New York Fashion Week. Iets minder tevreden zijn ze echter met de onvermijdelijke drukte die de modeweek met zich meebrengt: duwen, trekken, in de rij staan, wachten, zich een weg banen door de meute heen. Allemaal activiteiten die ze liever vermijden. Daarom bedacht Swagger New York een fantasie Fashion Week wereld. In deze fantasiewereld lopen enkel hun favoriete nineties cartoonpersonages rond. Lisa Simpson, Daria, Captain Planet, Sailor Moon, Beavis en Butthead en Angela Pickles kregen high fashion outfits van vorig seizoen aangemeten en poseerden in de straten van New York. Zo is Lisa Simpson op weg naar de show van Marc Jacobs en draagt het gele figuurtje een van zijn A/W 13 creaties. Dat ze twintig minuten te laat komt wordt haar vergeven door Marc die een The Simpsons versie van zichzelf op zijn arm getatoeëerd heeft staan.
Het hoeft niet altijd even serieus te zijn die modeweken. Een leuk concept als je het ons vraagt! (LP)

De Italiaanse ontwerper Michele Moricci werkte samen met de mode- en cultuurwebsite Swagger New York aan zes nineties cartoonfiguren geheel gekleed in designerstuks. Een ludieke reactie op de New York Fashion Week drukte. Bij Swagger New York zijn ze natuurlijk blij met alle nieuwe looks die getoond worden op de New York Fashion Week. Iets minder tevreden zijn ze echter met de onvermijdelijke drukte die de modeweek met zich meebrengt: duwen, trekken, in de rij staan, wachten, zich een weg banen door de meute heen. Allemaal activiteiten die ze liever vermijden. Daarom bedacht Swagger New York een fantasie Fashion Week wereld. In deze fantasiewereld lopen enkel hun favoriete nineties cartoonpersonages rond. Lisa Simpson, Daria, Captain Planet, Sailor Moon, Beavis en Butthead en Angela Pickles kregen high fashion outfits van vorig seizoen aangemeten en poseerden in de straten van New York. Zo is Lisa Simpson op weg naar de show van Marc Jacobs en draagt het gele figuurtje een van zijn A/W 13 creaties. Dat ze twintig minuten te laat komt wordt haar vergeven door Marc die een The Simpsons versie van zichzelf op zijn arm getatoeëerd heeft staan. Het hoeft niet altijd even serieus te zijn die modeweken. Een leuk concept als je het ons vraagt! (LP)