Het Italiaanse badmodemerk Parah werkte zichzelf in de kijker door gisteren Nicole Minetti in te huren: de voormalige mondhygiëniste die later een spilfiguur werd in het seksschandaal Rubygate.

Minetti werkte in de kliniek waar Berlusconi in 2009 zijn gebit liet verzorgen, na een aanval door een geestesgestoorde in Milaan. De "vriendschap" met de ex-premier bezorgde de mondhygiëniste eerst werk als showgirl op een van Berlusconi's tv-zenders en nadien als regionaal raadslid voor de provincie Lombardije.

Vrouwenzot Later bleek dat Berlusconi tussen 2009 en 2011 ruim 400000 euro op Minetti's bankrekening had gestort. Volgens de openbaar aanklager diende het geld om de prostituées op Berlusconi's beruchte Bunga-Bungaparty's te betalen, en ronselde Minetti destijds de al dan niet meerderjarige meisjes. Verschillende getuigen verklaarden dat Minetti zelf eveneens deelnam aan de seksfeestjes.

Minetti weigerde deze zomer te getuigen in het proces tegen de ex-premier en verschool zich achter haar verplichtingen als regionaal raadslid. De politica staat dan ook zwaar onder druk van Berlusconi's politieke partij PdL om af te treden als regionaal raadslid. Berlusconi wil volgend jaar immers deelnemen aan de verkiezingen, in de hoop om opnieuw het premierschap te veroveren. Hij moet dan wel eerst het imago van vrouwenzot zien te verliezen.

Bunga Bunga-condooms Volgens de krant La Repubblica vreest Minetti te zullen eindigen "zoals princes Diana". Van aftreden is echter geen sprake, herhaalde ze gisteren bij Parah. De politica droeg op de show een paarse bikini en een wit badpak en moest backstage door security beschermd worden wegens de overrompelende belangstelling.

Toch lijkt Minetti al bezig te zijn met het leven na de politiek, en met het verzilveren van haar naamsbekendheid. Zo registreerde ze onlangs bij de Italiaanse Kamer van Koophandel "Bunga Bunga" als naam voor een nieuw condoommerk, terwijl ze deze zomer Oliver Stone ontmoette in Los Angeles. Stone werkt aan een film rond Berlusconi's leven en zou Minetti naar verluidt als zichzelf willen casten.

Wim Denolf

Het Italiaanse badmodemerk Parah werkte zichzelf in de kijker door gisteren Nicole Minetti in te huren: de voormalige mondhygiëniste die later een spilfiguur werd in het seksschandaal Rubygate. Minetti werkte in de kliniek waar Berlusconi in 2009 zijn gebit liet verzorgen, na een aanval door een geestesgestoorde in Milaan. De "vriendschap" met de ex-premier bezorgde de mondhygiëniste eerst werk als showgirl op een van Berlusconi's tv-zenders en nadien als regionaal raadslid voor de provincie Lombardije. Vrouwenzot Later bleek dat Berlusconi tussen 2009 en 2011 ruim 400000 euro op Minetti's bankrekening had gestort. Volgens de openbaar aanklager diende het geld om de prostituées op Berlusconi's beruchte Bunga-Bungaparty's te betalen, en ronselde Minetti destijds de al dan niet meerderjarige meisjes. Verschillende getuigen verklaarden dat Minetti zelf eveneens deelnam aan de seksfeestjes. Minetti weigerde deze zomer te getuigen in het proces tegen de ex-premier en verschool zich achter haar verplichtingen als regionaal raadslid. De politica staat dan ook zwaar onder druk van Berlusconi's politieke partij PdL om af te treden als regionaal raadslid. Berlusconi wil volgend jaar immers deelnemen aan de verkiezingen, in de hoop om opnieuw het premierschap te veroveren. Hij moet dan wel eerst het imago van vrouwenzot zien te verliezen. Bunga Bunga-condooms Volgens de krant La Repubblica vreest Minetti te zullen eindigen "zoals princes Diana". Van aftreden is echter geen sprake, herhaalde ze gisteren bij Parah. De politica droeg op de show een paarse bikini en een wit badpak en moest backstage door security beschermd worden wegens de overrompelende belangstelling. Toch lijkt Minetti al bezig te zijn met het leven na de politiek, en met het verzilveren van haar naamsbekendheid. Zo registreerde ze onlangs bij de Italiaanse Kamer van Koophandel "Bunga Bunga" als naam voor een nieuw condoommerk, terwijl ze deze zomer Oliver Stone ontmoette in Los Angeles. Stone werkt aan een film rond Berlusconi's leven en zou Minetti naar verluidt als zichzelf willen casten. Wim Denolf