Ook de kandidaten van Project Runway hadden op de modeweek in New York hun moment de gloire. De juryleden van de Amerikaanse talentenjacht zaten daarbij op de eerste rij in het Lincoln Center.

Maar let u vooral niet op Heidi Klum (uiterst rechts) en Michael Kors (rechts) en herken de notebooks op de schoot van de genodigden: de totem van elke rechtgeaarde modeverslaggever. Van smartphones, PDA's en tablets wordt hier amper opgekeken, maar een notitieboek met stevige zwarte kaft, elastieksluiting, boeklint en desnoods opbergvakken? Dat scheidt meteen de men van de boys.

De een pent zijn cahier tijdens de shows vol met aantekeningen, gehaast om niets te missen, anderen vertrouwen het met haast aristocratische flair slechts enkele woorden toe. Het verliezen is niets minder dan een ramp, synoniem met geheugenverlies, industriële spionage en bedelen om A4'tjes en hotelgerief. Al is dat natuurlijk ook een statement, naast zo'n Klum.

Wim Denolf

Ook de kandidaten van Project Runway hadden op de modeweek in New York hun moment de gloire. De juryleden van de Amerikaanse talentenjacht zaten daarbij op de eerste rij in het Lincoln Center. Maar let u vooral niet op Heidi Klum (uiterst rechts) en Michael Kors (rechts) en herken de notebooks op de schoot van de genodigden: de totem van elke rechtgeaarde modeverslaggever. Van smartphones, PDA's en tablets wordt hier amper opgekeken, maar een notitieboek met stevige zwarte kaft, elastieksluiting, boeklint en desnoods opbergvakken? Dat scheidt meteen de men van de boys. De een pent zijn cahier tijdens de shows vol met aantekeningen, gehaast om niets te missen, anderen vertrouwen het met haast aristocratische flair slechts enkele woorden toe. Het verliezen is niets minder dan een ramp, synoniem met geheugenverlies, industriële spionage en bedelen om A4'tjes en hotelgerief. Al is dat natuurlijk ook een statement, naast zo'n Klum.Wim Denolf