De kalender van de Parijse modeweek zou een officiële stadstour moeten zijn. Ook deze week verkennen defilés alle uithoeken van de lichtstad. Van weggemoffelde parkings, kunstgaleriën en stadstuinen tot een supermarkt in de Marais na sluitingstijd, van monumenten als La Défense tot het hoofdkwartier van de UNESCO: nergens maken modehuizen en ontwerpers zo gretig gebruik van unieke en historische stadslocaties als in Parijs.

Zo leidde de route deze week al langs de Eiffeltoren, de Cité de l'Architecture et du Patrimoine, een ruimte onder de Pont Alexandre III en het voormalige Maison des Métallos in het elfde arrondissement, nu een cultuurhuis. Andere uitnodigingen vermelden onder meer het Théâtre de l'Odéon, de serres van Auteuil, veilingshuis Christie's op de avenue Matignon en de Gare d'Austerlitz. Christian Dior verwelkomt zijn genodigden morgen in het Musée Rodin, terwijl Chanel dinsdag opnieuw het Grand Palais inpalmt.

Ook verschillende hotels zetten deze week hun deuren open voor het modecircus. Een unieke kans om binnen te gluren op beroemde adressen als Hôtel Ritz aan de place Vendôme, het Intercontinental Le Grand Hôtel Paris in de rue Scribe en het Hôtel de Crillon op de place de la Concorde, een van 's werelds oudste luxehotels.

Wim Denolf

De kalender van de Parijse modeweek zou een officiële stadstour moeten zijn. Ook deze week verkennen defilés alle uithoeken van de lichtstad. Van weggemoffelde parkings, kunstgaleriën en stadstuinen tot een supermarkt in de Marais na sluitingstijd, van monumenten als La Défense tot het hoofdkwartier van de UNESCO: nergens maken modehuizen en ontwerpers zo gretig gebruik van unieke en historische stadslocaties als in Parijs. Zo leidde de route deze week al langs de Eiffeltoren, de Cité de l'Architecture et du Patrimoine, een ruimte onder de Pont Alexandre III en het voormalige Maison des Métallos in het elfde arrondissement, nu een cultuurhuis. Andere uitnodigingen vermelden onder meer het Théâtre de l'Odéon, de serres van Auteuil, veilingshuis Christie's op de avenue Matignon en de Gare d'Austerlitz. Christian Dior verwelkomt zijn genodigden morgen in het Musée Rodin, terwijl Chanel dinsdag opnieuw het Grand Palais inpalmt. Ook verschillende hotels zetten deze week hun deuren open voor het modecircus. Een unieke kans om binnen te gluren op beroemde adressen als Hôtel Ritz aan de place Vendôme, het Intercontinental Le Grand Hôtel Paris in de rue Scribe en het Hôtel de Crillon op de place de la Concorde, een van 's werelds oudste luxehotels. Wim Denolf