In de schaduw van de modeweek in Milaan zetten ook Zuid-Afrikaanse ontwerpers hun beste beentje voor. De bewogen geschiedenis van het land was daarbij niet veraf.

Dankzij Suzy Menkes waren alle ogen gisteren op Raf Simons gericht. Op datzelfde moment werd in Johannesburg 46664 voorgesteld, de kledinglijn van de gelijknamige non-profit organisatie waarmee Nelson Mandela aids bestrijdt. 46664 is het nummer dat de voormalige president droeg tijdens zijn jarenlange verblijf in de gevangenis.

Bedoeling van de kledinglijn is om de stichting van Nelson Mandela van eigen middelen te voorzien. Ze zou daardoor minder afhankelijk zijn van giften. Op de voorstelling van de kledinglijn was de afbeelding van de charismatische Mandela echter nergens te bespeuren. Bij de persvoorstelling eerder dit jaar kondigde het label al aan voorzichtig om te zullen springen met zijn naam en beeld.

Het label wordt vanaf 2012 internationaal verdeeld. Een concept store in Johannesburg zou nog voor dit jaar moeten zijn.

Wim Denolf

In de schaduw van de modeweek in Milaan zetten ook Zuid-Afrikaanse ontwerpers hun beste beentje voor. De bewogen geschiedenis van het land was daarbij niet veraf. Dankzij Suzy Menkes waren alle ogen gisteren op Raf Simons gericht. Op datzelfde moment werd in Johannesburg 46664 voorgesteld, de kledinglijn van de gelijknamige non-profit organisatie waarmee Nelson Mandela aids bestrijdt. 46664 is het nummer dat de voormalige president droeg tijdens zijn jarenlange verblijf in de gevangenis. Bedoeling van de kledinglijn is om de stichting van Nelson Mandela van eigen middelen te voorzien. Ze zou daardoor minder afhankelijk zijn van giften. Op de voorstelling van de kledinglijn was de afbeelding van de charismatische Mandela echter nergens te bespeuren. Bij de persvoorstelling eerder dit jaar kondigde het label al aan voorzichtig om te zullen springen met zijn naam en beeld. Het label wordt vanaf 2012 internationaal verdeeld. Een concept store in Johannesburg zou nog voor dit jaar moeten zijn. Wim Denolf