Moeten de shows op de New York Fashion Week doorgaan terwijl de rest van de wereld 9/11 herdenkt? Het voorbije weekend hield die vraag de genodigden ter plaatse behoorlijk bezig.

De ontwerpers en modehuizen op de officiële kalender van het gebeuren al iets minder: de shows gingen immers gewoon door aan het gebruikelijke hectische tempo. Alleen The Row, het label van de Olsen Twins, had duidelijk voor de nodige aanpassingen gezorgd en voor een rustigere soundtrack gekozen.

Niemand die echter ongevoelig kon blijven bij het kruisen van deze 2753 lege stoelen in Bryant Park. Evenmin in de modewereld, voor wie het park achter de befaamde New York Public Library onlosmakelijk verbonden is met het New Yorkse catwalkfestijn: het gebeuren sloeg er vijftien jaar lang zijn tenten op, tot het gebeuren vorig jaar naar het Lincoln Center verhuisde.

Wim Denolf

Moeten de shows op de New York Fashion Week doorgaan terwijl de rest van de wereld 9/11 herdenkt? Het voorbije weekend hield die vraag de genodigden ter plaatse behoorlijk bezig. De ontwerpers en modehuizen op de officiële kalender van het gebeuren al iets minder: de shows gingen immers gewoon door aan het gebruikelijke hectische tempo. Alleen The Row, het label van de Olsen Twins, had duidelijk voor de nodige aanpassingen gezorgd en voor een rustigere soundtrack gekozen. Niemand die echter ongevoelig kon blijven bij het kruisen van deze 2753 lege stoelen in Bryant Park. Evenmin in de modewereld, voor wie het park achter de befaamde New York Public Library onlosmakelijk verbonden is met het New Yorkse catwalkfestijn: het gebeuren sloeg er vijftien jaar lang zijn tenten op, tot het gebeuren vorig jaar naar het Lincoln Center verhuisde. Wim Denolf