Voor het geval u de modeweek associeert met drukdoenerij, chaotische back- en frontstagetaferelen en lunches op de achterbank van een taxi: dat vat het goed samen.

In het Lincoln Center en andere showlocaties hangt vanaf dag één nervositeit in de lucht, en dan is de New Yorkse modeweek niet eens de meest hectische halte van het seizoen. Maar stressbestendigheid en een zekere affiniteit met hysterie volstaan niet om de ganse rit uit te rijden. Zonder geduld houdt u het wellicht al na een dag bekeken.

Een halfuur op een oncomfortabele bank zitten sterven voor goed en wel vijftien minuten show is haast de regel. Aankopers, journalisten, fotografen, pers- en logistieke medewerkers vrezen dan ook het verkeer, mensenmassa's, celebrities, technische pannes en andere stoorzenders. De modellen van hun kant brengen vaak eindeloze uren achter de schermen door. Op deze schoonheid had het meegebrachte boek alvast niet het beoogde effect.

Wim Denolf

Voor het geval u de modeweek associeert met drukdoenerij, chaotische back- en frontstagetaferelen en lunches op de achterbank van een taxi: dat vat het goed samen. In het Lincoln Center en andere showlocaties hangt vanaf dag één nervositeit in de lucht, en dan is de New Yorkse modeweek niet eens de meest hectische halte van het seizoen. Maar stressbestendigheid en een zekere affiniteit met hysterie volstaan niet om de ganse rit uit te rijden. Zonder geduld houdt u het wellicht al na een dag bekeken. Een halfuur op een oncomfortabele bank zitten sterven voor goed en wel vijftien minuten show is haast de regel. Aankopers, journalisten, fotografen, pers- en logistieke medewerkers vrezen dan ook het verkeer, mensenmassa's, celebrities, technische pannes en andere stoorzenders. De modellen van hun kant brengen vaak eindeloze uren achter de schermen door. Op deze schoonheid had het meegebrachte boek alvast niet het beoogde effect. Wim Denolf