De modeweek in Parijs is afgelopen en hiermee worden de internationale modeweken in september afgesloten. Maar wat moet u onthouden van modeweek in de modestad Parijs? We selecteerden enkele opvallende trends, gespot op de catwalk, die u in uw achterhoofd moet houden bij het samenstellen van uw garderobe voor volgende zomer.

1. Doorkijkstof Zowel op de modeweken in New York, Londen als Milaan zagen we al verschillende ontwerpen met doorkijkstof in de collecties van ontwerpers als Burberry, Donna Karan of Christopher Kane. Ook op de catwalk in Parijs zagen we veel doorkijkstof. Niet enkel tops of blouses, maar ook jurken en rokken in doorkijkstof. Zo gebruiken onder meer Raf Simons (Dior), Sarah Burton (Alexander McQueen) en Agnes B. doorkijkstof. Bij de Belgische ontwerpster Véronique Leroy zagen we een zomercollectie '13 die enkel was samengesteld met 'doorkijk'-stuks en ze gebruikte verschillende doorkijkstoffen en experimenteerde met technieken. Zo zien we lichte stoffen, dikkere stoffen met graten, een soort 'visnet' rok die gemaakt lijkt met een knooptechniek. We kunnen besluiten dat een doorkijktop een absolute must-have is voor volgende zomer.

2. Symmetrie

Het leek alsof ontwerper Marc Jacobs (Louis Vuitton) in een teletijdmachine was gestapt en had besloten om halt te houden in de jaren 60. Jacobs liet zich inspireren door de sixties-look: kort en symmetrisch prints. Geen drukke prints of stoffen, maar enkel symmetrie in print en kleur. Vooral het ruitjes-patroon wint volgende zomer aan populariteit. Gezien ook bij: Dries Van Noten, Elie Saab en Julien David. Vergeet de polkadot-trend, vanaf nu zijn het geen stippen meer maar blokjes en lijnen.

3. Tropical

Op de eerste dag van de modeweek in Parijs werden we overdonderd door de tropische collectie van de Belgische ontwerper Jean-Paul Lespagnard. De collectie deed ons wegdromen naar een tropische vakantiebestemming en daarmee is de toon voor volgende zomer gezet. We kleden ons alsof we altijd op vakantie zijn. Daar wordt een mens vrolijk van, toch? Ook andere ontwerpers in Parijs lieten zich inspireren door de zon, zee, het strand en de tropen. Dit resulteert in vrolijke prints (vlindertjes of bloemen), vrolijke kleuren en een zomerse (vaak korte) snit.

4. De korte jas

Een jas voor de zomer moet licht en gemakkelijk zijn. Niets zo lastig als een te lange jas op een jurkje of een jas waarin je je ongemakkelijk voelt. Voor de zomer zijn de jasjes dan ook vaak kort. Voor volgende zomer is er gekeken naar de jassen uit de jaren tachtig: kraajes, kort, iets 'bol-achtiger' en mogelijk met pofmouwen. Het model is niet meer erg aansluitend, maar zit losjes om het bovenlichaam. Met kleuren, vooral rood, wit of zwart, kan naar hartenlust geëxperimenteerd worden, maar prints laten we best achterwege.

(LVR)

De modeweek in Parijs is afgelopen en hiermee worden de internationale modeweken in september afgesloten. Maar wat moet u onthouden van modeweek in de modestad Parijs? We selecteerden enkele opvallende trends, gespot op de catwalk, die u in uw achterhoofd moet houden bij het samenstellen van uw garderobe voor volgende zomer.1. Doorkijkstof Zowel op de modeweken in New York, Londen als Milaan zagen we al verschillende ontwerpen met doorkijkstof in de collecties van ontwerpers als Burberry, Donna Karan of Christopher Kane. Ook op de catwalk in Parijs zagen we veel doorkijkstof. Niet enkel tops of blouses, maar ook jurken en rokken in doorkijkstof. Zo gebruiken onder meer Raf Simons (Dior), Sarah Burton (Alexander McQueen) en Agnes B. doorkijkstof. Bij de Belgische ontwerpster Véronique Leroy zagen we een zomercollectie '13 die enkel was samengesteld met 'doorkijk'-stuks en ze gebruikte verschillende doorkijkstoffen en experimenteerde met technieken. Zo zien we lichte stoffen, dikkere stoffen met graten, een soort 'visnet' rok die gemaakt lijkt met een knooptechniek. We kunnen besluiten dat een doorkijktop een absolute must-have is voor volgende zomer. 2. Symmetrie Het leek alsof ontwerper Marc Jacobs (Louis Vuitton) in een teletijdmachine was gestapt en had besloten om halt te houden in de jaren 60. Jacobs liet zich inspireren door de sixties-look: kort en symmetrisch prints. Geen drukke prints of stoffen, maar enkel symmetrie in print en kleur. Vooral het ruitjes-patroon wint volgende zomer aan populariteit. Gezien ook bij: Dries Van Noten, Elie Saab en Julien David. Vergeet de polkadot-trend, vanaf nu zijn het geen stippen meer maar blokjes en lijnen. 3. Tropical Op de eerste dag van de modeweek in Parijs werden we overdonderd door de tropische collectie van de Belgische ontwerper Jean-Paul Lespagnard. De collectie deed ons wegdromen naar een tropische vakantiebestemming en daarmee is de toon voor volgende zomer gezet. We kleden ons alsof we altijd op vakantie zijn. Daar wordt een mens vrolijk van, toch? Ook andere ontwerpers in Parijs lieten zich inspireren door de zon, zee, het strand en de tropen. Dit resulteert in vrolijke prints (vlindertjes of bloemen), vrolijke kleuren en een zomerse (vaak korte) snit. 4. De korte jas Een jas voor de zomer moet licht en gemakkelijk zijn. Niets zo lastig als een te lange jas op een jurkje of een jas waarin je je ongemakkelijk voelt. Voor de zomer zijn de jasjes dan ook vaak kort. Voor volgende zomer is er gekeken naar de jassen uit de jaren tachtig: kraajes, kort, iets 'bol-achtiger' en mogelijk met pofmouwen. Het model is niet meer erg aansluitend, maar zit losjes om het bovenlichaam. Met kleuren, vooral rood, wit of zwart, kan naar hartenlust geëxperimenteerd worden, maar prints laten we best achterwege. (LVR)