De Cut vroeg aan illustrator Peter Arkle om de tien meest typische figuren die rondhangen op de modeweken te tekenen en voorzien bij bijschrift.

Je kent ze immers wel, de onvermijdelijke archetypes van de modeweken die de boel opleuken met hun blogposts, Twitterupdates, Instagramfoto's, ingestudeerde modellenposes, bizarre dansmoves op de afterparties, en ga zo maar door.

Zo hebben we de zwarte raaf van de PR, de streetstyle fotograaf die liever zelf op de foto gaat, de rijke Russische dames gehuld in bont en de modellen die veel te dun gekleed gaan. Maar ook de gevierde redactrice met superstylish kind als accessoire, de dandyeske freelance journalist en de vrolijke twentysomething modeblogster dik ingeduffeld in haar sjaal en fedora hoed loop je gegarandeerd tegen het lijf.

Bekijk de meesterwerkjes van Peter Arkle hier. (LP)

De Cut vroeg aan illustrator Peter Arkle om de tien meest typische figuren die rondhangen op de modeweken te tekenen en voorzien bij bijschrift. Je kent ze immers wel, de onvermijdelijke archetypes van de modeweken die de boel opleuken met hun blogposts, Twitterupdates, Instagramfoto's, ingestudeerde modellenposes, bizarre dansmoves op de afterparties, en ga zo maar door. Zo hebben we de zwarte raaf van de PR, de streetstyle fotograaf die liever zelf op de foto gaat, de rijke Russische dames gehuld in bont en de modellen die veel te dun gekleed gaan. Maar ook de gevierde redactrice met superstylish kind als accessoire, de dandyeske freelance journalist en de vrolijke twentysomething modeblogster dik ingeduffeld in haar sjaal en fedora hoed loop je gegarandeerd tegen het lijf. Bekijk de meesterwerkjes van Peter Arkle hier. (LP)