Fashion Retrospective toont modeliefhebbers waar het allemaal begon. In een wervelende catwalkshow werden verschillende kledingstukken van de laatste tien decennia tentoongesteld, ontwerpen van onder meer Ossie Clark, Mary Quant, Givenchy, Dior en Chanel.

De items werden zorgvuldig uitgekozen en reflecteren wat het modejournaille de komende dagen ook op de runway zal zien als zijnde de trends voor de zomer van 2013. Onder de zorgvuldige styling van Violet Naylor-Leyland werden we terug in de tijd gekatapulteerd, en hoewel sommige kledingstukken dateerden van 1920 leken ze allemaal nog zo uitzonderlijk relevant en hedendaags.

Dat was dan ook wat de initiatiefnemers, Bourne & Hollingsworth, in de verf wilden zetten. Hun Fashion Retrospective is een hommage aan een tijdloos stijlgevoel. "Je kan het altijd lezen in de catwalkverslagen: 'de collectie knipoogde naar de sixties', 'de ontwerper zat duidelijk te neuzen in boeken van de jaren dertig', 'een eighties jasje'. Iedereen weet dat alles ooit terug in de mode komt, maar dat vonden wij zo'n vage zin. We wilden echt laten zien welke kleding van lang lang geleden vandaag nog in een andere vorm in uw kleerkast kan belanden", klinkt het bij Bourne & Hollingsworth.

Tekende onder meer present: Lily Allen, die met haar vintageshop Lucy in Disguise verschillende items voor deze show uitleende. Ook shops als Violet's Box, Vintage Modes en Peekaboo Vintage (waar u trouwens ook dingen van op Asos kan vinden!) waren blij dat hun collectie in de kijker kwam te staan.

De modeweek van Londen draait in de eerste plaats om de nieuwste trends, kersverse ontwerpen en ontluikend talent, maar is overkoepelend toch een gebeuren dat mode in haar totaliteit wil vieren. Fashion Retrospective is dan ook een initiatief waarvan wij verbaasd waren dat iemand het nu pas tot uitvoering brengt.

Van Katrin Swartenbroux, onze verslaggeefster in Londen

Fashion Retrospective toont modeliefhebbers waar het allemaal begon. In een wervelende catwalkshow werden verschillende kledingstukken van de laatste tien decennia tentoongesteld, ontwerpen van onder meer Ossie Clark, Mary Quant, Givenchy, Dior en Chanel. De items werden zorgvuldig uitgekozen en reflecteren wat het modejournaille de komende dagen ook op de runway zal zien als zijnde de trends voor de zomer van 2013. Onder de zorgvuldige styling van Violet Naylor-Leyland werden we terug in de tijd gekatapulteerd, en hoewel sommige kledingstukken dateerden van 1920 leken ze allemaal nog zo uitzonderlijk relevant en hedendaags. Dat was dan ook wat de initiatiefnemers, Bourne & Hollingsworth, in de verf wilden zetten. Hun Fashion Retrospective is een hommage aan een tijdloos stijlgevoel. "Je kan het altijd lezen in de catwalkverslagen: 'de collectie knipoogde naar de sixties', 'de ontwerper zat duidelijk te neuzen in boeken van de jaren dertig', 'een eighties jasje'. Iedereen weet dat alles ooit terug in de mode komt, maar dat vonden wij zo'n vage zin. We wilden echt laten zien welke kleding van lang lang geleden vandaag nog in een andere vorm in uw kleerkast kan belanden", klinkt het bij Bourne & Hollingsworth. Tekende onder meer present: Lily Allen, die met haar vintageshop Lucy in Disguise verschillende items voor deze show uitleende. Ook shops als Violet's Box, Vintage Modes en Peekaboo Vintage (waar u trouwens ook dingen van op Asos kan vinden!) waren blij dat hun collectie in de kijker kwam te staan. De modeweek van Londen draait in de eerste plaats om de nieuwste trends, kersverse ontwerpen en ontluikend talent, maar is overkoepelend toch een gebeuren dat mode in haar totaliteit wil vieren. Fashion Retrospective is dan ook een initiatief waarvan wij verbaasd waren dat iemand het nu pas tot uitvoering brengt. Van Katrin Swartenbroux, onze verslaggeefster in Londen