De Belgische modeontwerp Jean-Paul Lespagnard ontving hoog bezoek bij de voorstelling van zijn zomercollectie 2013 in Parijs. Niemand minder dan Suzy Menkes, de modejournaliste van de International Herald Tribune, kwam hoogstpersoonlijk kijken naar de tropische collectie van Lespagnard.

Jean-Paul Lespagnard stelde, naast twee andere Belgen, op de eerste dag van de modeweek zijn zomercollectie voor in Parijs. De show vond plaats in een kleine gallerie in de Parijse binnenstad en de plaatsen waren erg beperkt. Het was wringen, duwen en stoten om een zitplaatsje te bemachtigen. De eerste Belg in Parijs trekt alvast véél aandacht en volk. Zijn talent viel ook Suzy Menkes op. Zij is de modejournaliste bij de International Herald Tribune en heeft veel invloed op de modewereld. Haar recensies worden over heel de wereld gelezen. Menkes is een grote naam in de modewereld. Je zou haar kunnen beschouwen als de 'Anna Wintour' uit het Verenigd Koninkrijk (maar dan wel net iets toegankelijker). Suzy Menkes kwam persoonlijk kijken naar de show van Lespagnard en dit stuwde de verwachtingen enkel nog maar de hoogte in.

Tropical
De collectie is opgebouwd rond het thema 'tropisch'. Lespagnard neemt ons mee op een zonnige vakantie naar een Afrikaans eiland. De ontwerpen zijn een kruising tussen safari en zijn eigen persoonlijke kleurrijke stijl. Dit resulteert in een echt zomerse collectie. Een terugkerend motief in zijn zomercollectie is de 'appelsien'. Niet enkel lag de gallerie waar de collectie werd getoond vol met sinaasappelen, maar dit motief werd ook in de collectie verwerkt. We zien jurken, sjaals, broeken en tops met oranje sinaasappelen-motief. Lespagnard ziet de zomer als een zoete vrucht.

Van onze verslaggeefster Laura Van Roey in Parijs

De Belgische modeontwerp Jean-Paul Lespagnard ontving hoog bezoek bij de voorstelling van zijn zomercollectie 2013 in Parijs. Niemand minder dan Suzy Menkes, de modejournaliste van de International Herald Tribune, kwam hoogstpersoonlijk kijken naar de tropische collectie van Lespagnard. Jean-Paul Lespagnard stelde, naast twee andere Belgen, op de eerste dag van de modeweek zijn zomercollectie voor in Parijs. De show vond plaats in een kleine gallerie in de Parijse binnenstad en de plaatsen waren erg beperkt. Het was wringen, duwen en stoten om een zitplaatsje te bemachtigen. De eerste Belg in Parijs trekt alvast véél aandacht en volk. Zijn talent viel ook Suzy Menkes op. Zij is de modejournaliste bij de International Herald Tribune en heeft veel invloed op de modewereld. Haar recensies worden over heel de wereld gelezen. Menkes is een grote naam in de modewereld. Je zou haar kunnen beschouwen als de 'Anna Wintour' uit het Verenigd Koninkrijk (maar dan wel net iets toegankelijker). Suzy Menkes kwam persoonlijk kijken naar de show van Lespagnard en dit stuwde de verwachtingen enkel nog maar de hoogte in. Tropical De collectie is opgebouwd rond het thema 'tropisch'. Lespagnard neemt ons mee op een zonnige vakantie naar een Afrikaans eiland. De ontwerpen zijn een kruising tussen safari en zijn eigen persoonlijke kleurrijke stijl. Dit resulteert in een echt zomerse collectie. Een terugkerend motief in zijn zomercollectie is de 'appelsien'. Niet enkel lag de gallerie waar de collectie werd getoond vol met sinaasappelen, maar dit motief werd ook in de collectie verwerkt. We zien jurken, sjaals, broeken en tops met oranje sinaasappelen-motief. Lespagnard ziet de zomer als een zoete vrucht. Van onze verslaggeefster Laura Van Roey in Parijs