Er zal dit seizoen geen show plaatsvinden van Sonia Rykiel. Een bittere pil voor de fans, maar op diezelfde dag staan shows gepland van onder meer Christian Dior, A.F. Vandevorst en Isabel Marant. Dat zou de ontgoocheling toch wat kunnen goedmaken.

Maar wat is nu de aanleiding van de plotse annulering van de show? Een mogelijke verklaring zouden we kunnen zoeken in de aanstelling van de nieuwe creatieve directeur voor het label Sonia Rykiel. Enkele dagen geleden maakte het modehuis namelijk bekend dat de huidige artistieke directeur, April Crichton, vervangen zal worden door Geraldo da Conceicao.

De Conceicao ontwierp eerder voor Miu Miu, Yves Saint Laurent en was net voor zijn intrede bij Sonia Rykiel verantwoordelijk voor de vrouwenlijn van Louis Vuitton. Grote veranderingen voor het modehuis, die er misschien voor gezorgd hebben dat de show in Parijs niet kon doorgaan.

We moeten dus nog even geduld uitoefenen voor we de volgende collectie van Rykiel op de catwalk te zien zal zijn. Deze toekomstige show vormt ook meteen het debuut voor da Conceicao bij Rykiel.

Laura Van Roey, verslaggeefster in Parijs

Er zal dit seizoen geen show plaatsvinden van Sonia Rykiel. Een bittere pil voor de fans, maar op diezelfde dag staan shows gepland van onder meer Christian Dior, A.F. Vandevorst en Isabel Marant. Dat zou de ontgoocheling toch wat kunnen goedmaken. Maar wat is nu de aanleiding van de plotse annulering van de show? Een mogelijke verklaring zouden we kunnen zoeken in de aanstelling van de nieuwe creatieve directeur voor het label Sonia Rykiel. Enkele dagen geleden maakte het modehuis namelijk bekend dat de huidige artistieke directeur, April Crichton, vervangen zal worden door Geraldo da Conceicao. De Conceicao ontwierp eerder voor Miu Miu, Yves Saint Laurent en was net voor zijn intrede bij Sonia Rykiel verantwoordelijk voor de vrouwenlijn van Louis Vuitton. Grote veranderingen voor het modehuis, die er misschien voor gezorgd hebben dat de show in Parijs niet kon doorgaan. We moeten dus nog even geduld uitoefenen voor we de volgende collectie van Rykiel op de catwalk te zien zal zijn. Deze toekomstige show vormt ook meteen het debuut voor da Conceicao bij Rykiel. Laura Van Roey, verslaggeefster in Parijs