Dior had voor de gelegenheid een reusachtige constructie opgetrokken voor het Hotel des Invalides. De zaal was onderverdeeld in een aantal kleinere salons (wij zaten in het Salon vert). Het decor was wit en minimalistisch, met openingen - 'ramen' en 'deuren' waarvoor pastelkleurige voile gordijnen (poederroze, muntgroen) waren gehangen.

Ook de uitnodiging, helemaal wit, kondigde een nieuwe soberheid aan. Maar de front row zat nog wel volgestouwd met celebs, onder wie zowat alle Franse en Chinese actrices van het moment, maar ook onder anderen Diane von Furstenberg, Kanye West en Veronique Branquinho.

Net voor de show klonk de romatische soundtrack van Barry Lyndon. Maar toen de eerste modellen over de catwalk stapten, deden ze dat op aanzwellende techno (spannend!).

Het eerste silhouet - een zwart broekpak - leek nog op het oppeningssilhouet van de coutureshow, maar daarna zette Raf Simons de eerste stappen van zijn eigen New Look. Bijzondere focus op het gestructureerde silhouet van het 'Bar'-jasje, een van de klassiekers van het huis. Een ultravrouwelijke kijk op tailoring. Het jasje onderging een aantal transformaties, het meest opvallend als minijurkje. Dat jasjurkje (of eventueel een jurkjasje) is samen met het wederkerende minisilhouet het sleutelmotief van de collectie.

Simons kijkt terug naar de sixties, een manier om een meer sexy silhouet te lanceren (asymmetrische baljurken gedragen met shorts, transparante A-jurken. In de woorden van Simons: 'Terugkijken om vooruit te gaan.'

Van onze verslaggevers in Parijs; Jesse Brouns en Ellen De Wolf

Dior had voor de gelegenheid een reusachtige constructie opgetrokken voor het Hotel des Invalides. De zaal was onderverdeeld in een aantal kleinere salons (wij zaten in het Salon vert). Het decor was wit en minimalistisch, met openingen - 'ramen' en 'deuren' waarvoor pastelkleurige voile gordijnen (poederroze, muntgroen) waren gehangen. Ook de uitnodiging, helemaal wit, kondigde een nieuwe soberheid aan. Maar de front row zat nog wel volgestouwd met celebs, onder wie zowat alle Franse en Chinese actrices van het moment, maar ook onder anderen Diane von Furstenberg, Kanye West en Veronique Branquinho. Net voor de show klonk de romatische soundtrack van Barry Lyndon. Maar toen de eerste modellen over de catwalk stapten, deden ze dat op aanzwellende techno (spannend!). Het eerste silhouet - een zwart broekpak - leek nog op het oppeningssilhouet van de coutureshow, maar daarna zette Raf Simons de eerste stappen van zijn eigen New Look. Bijzondere focus op het gestructureerde silhouet van het 'Bar'-jasje, een van de klassiekers van het huis. Een ultravrouwelijke kijk op tailoring. Het jasje onderging een aantal transformaties, het meest opvallend als minijurkje. Dat jasjurkje (of eventueel een jurkjasje) is samen met het wederkerende minisilhouet het sleutelmotief van de collectie. Simons kijkt terug naar de sixties, een manier om een meer sexy silhouet te lanceren (asymmetrische baljurken gedragen met shorts, transparante A-jurken. In de woorden van Simons: 'Terugkijken om vooruit te gaan.' Van onze verslaggevers in Parijs; Jesse Brouns en Ellen De Wolf