Peter Pilotto en Christopher De Vos trokken de lijn van hun vorige zomercollectie door: prints met toegevoegde waarde dankzij broderie en embellishments.

Weg van de klassieke catwalk bij Peter Pilotto die deze ochtend in de grote topshoptent op Bedford Square showde. Een fel geprint 'tapijt' bedekte de runway en vormde samen met de ontwerpen van Peter Pilotto en Christopher De Vos een eclectisch geheel dat langzaam maar zeker opgebouwd werd.

De eerste silhouetten waren -uiteraard- druk bezet in print maar het kleurenpatroon beperkte zich tot zwartwit tot er model na model kleuren aan toegevoegd werden om uiteen te spatten in een vuurwerk van kleuren, vormen, prints en materialen die een journaliste in onze buurt smalend vergeleek met de hoop kleren in de hoek van haar kamer. Ja, de collectie was druk -hadden we werkelijk iets anders verwacht- maar het klopte wél.

Zoals steeds speelde het label met prints, geometrische vormen, technologische structuren en tribalprints die samen een kleurrijk mozaïek en tegelijk de ruggengraat van de collectie vormden. Pilotto zette deze figuren nog eens extra in de verf door de lijnen te vormen met gekleurde parels, broderie en glansstenen, een trucje dat ze voor hun vorige zomercollectie ook al uit de kast wisten te halen en nu zelfs speciaal voor naar Kolkata (India) waren getrokken. Het resultaat mag er wezen: de haast braille-achtige structuur van de verschillende eeuwenoude knoop- en pareltechnieken van Indische vrouwen gaven de kledingstukken met felle prints diepgang.

Verrassend waren ook de verschillende vormen en lijnen die Peter Pilotto in de collectie durfde steken. Van lieftallige bustierkleedjes met wijd uitlopende A-lijnrokken naar oversized peplums en strakke fishtailjurken. Wijde pantalons werden gecombineerd met strakke gestructureerde tops en vloeiende rokken kregen steun door pailletgeraamtes.

Er wordt vaak gezegd dat een sterke collectie een duidelijke rode draad bevat en hoewel Peter Pilotto's draad rood, oranje, groen, zwart, wit en paars was zagen wij toch een wederkerend patroon.

Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week

Peter Pilotto en Christopher De Vos trokken de lijn van hun vorige zomercollectie door: prints met toegevoegde waarde dankzij broderie en embellishments.Weg van de klassieke catwalk bij Peter Pilotto die deze ochtend in de grote topshoptent op Bedford Square showde. Een fel geprint 'tapijt' bedekte de runway en vormde samen met de ontwerpen van Peter Pilotto en Christopher De Vos een eclectisch geheel dat langzaam maar zeker opgebouwd werd. De eerste silhouetten waren -uiteraard- druk bezet in print maar het kleurenpatroon beperkte zich tot zwartwit tot er model na model kleuren aan toegevoegd werden om uiteen te spatten in een vuurwerk van kleuren, vormen, prints en materialen die een journaliste in onze buurt smalend vergeleek met de hoop kleren in de hoek van haar kamer. Ja, de collectie was druk -hadden we werkelijk iets anders verwacht- maar het klopte wél. Zoals steeds speelde het label met prints, geometrische vormen, technologische structuren en tribalprints die samen een kleurrijk mozaïek en tegelijk de ruggengraat van de collectie vormden. Pilotto zette deze figuren nog eens extra in de verf door de lijnen te vormen met gekleurde parels, broderie en glansstenen, een trucje dat ze voor hun vorige zomercollectie ook al uit de kast wisten te halen en nu zelfs speciaal voor naar Kolkata (India) waren getrokken. Het resultaat mag er wezen: de haast braille-achtige structuur van de verschillende eeuwenoude knoop- en pareltechnieken van Indische vrouwen gaven de kledingstukken met felle prints diepgang. Verrassend waren ook de verschillende vormen en lijnen die Peter Pilotto in de collectie durfde steken. Van lieftallige bustierkleedjes met wijd uitlopende A-lijnrokken naar oversized peplums en strakke fishtailjurken. Wijde pantalons werden gecombineerd met strakke gestructureerde tops en vloeiende rokken kregen steun door pailletgeraamtes. Er wordt vaak gezegd dat een sterke collectie een duidelijke rode draad bevat en hoewel Peter Pilotto's draad rood, oranje, groen, zwart, wit en paars was zagen wij toch een wederkerend patroon. Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week