De Britse modeontwerper Paul Smith stelde zijn zomercollectie '13 voor tijdens de modeweek in Londen.

Als Anna Dello Russo je show er nog snel even voor favorietje Mary Katrantzou (een halfuur later aan de andere kant van de stad) wil bijnemen dan weet je dat je gebeiteld zit. Niet dat Paul Smith zich daar zorgen om moest maken. Al jaren is hij een van de grote spelers op het modeveld en ook deze thuismatch in het Granary Building was een schot in de roos.

Het lineaire stond voor Smith centraal bij het uitdenken van deze collectie. Modellen in strak gesneden broeken en jasjes schreden over de catwalk, de lijnen en revers nog eens extra in de verf gezet via materiaal- of kleurgebruik. Zo kreeg een blazer doorschijnende mouwen of een lederen revers en werd de neklijn of ondernaad in de verf gezet met een felle kleur. We zagen ook kant, als accent in een lange zijden hemdjurk of als strak blouseje op een geklede scherpe donkerblauwe broek.

Dit was colourblocking 2.0; geen kleurenvlakken tegen elkaar op laten spelen maar een mooi samenloop van verschillende kleuren binnen dezelfde tint -iets wat Paul Smith altijd al meesterlijk gedaan heeft- opgeleukt met felle accenten die lijnen vormden wat het geheel bijzonder gestructureerd maakte. Gestructureerd, maar comfortabel. Mr Smith ziet Mrs Smith komende zomer het liefst in een broek; als het echt moet een vloeiende vloerlange jurk. Hoewel de meeste modellen de catwalk op werden gestuurd in een pantalon met hemd of jasje en ondanks de scherpe lijnen en de onderbroken silhouetten zag het geheel er bijzonder licht en comfortabel uit, een voorjaarscollectie avant la lettre.

Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week

De Britse modeontwerper Paul Smith stelde zijn zomercollectie '13 voor tijdens de modeweek in Londen.Als Anna Dello Russo je show er nog snel even voor favorietje Mary Katrantzou (een halfuur later aan de andere kant van de stad) wil bijnemen dan weet je dat je gebeiteld zit. Niet dat Paul Smith zich daar zorgen om moest maken. Al jaren is hij een van de grote spelers op het modeveld en ook deze thuismatch in het Granary Building was een schot in de roos. Het lineaire stond voor Smith centraal bij het uitdenken van deze collectie. Modellen in strak gesneden broeken en jasjes schreden over de catwalk, de lijnen en revers nog eens extra in de verf gezet via materiaal- of kleurgebruik. Zo kreeg een blazer doorschijnende mouwen of een lederen revers en werd de neklijn of ondernaad in de verf gezet met een felle kleur. We zagen ook kant, als accent in een lange zijden hemdjurk of als strak blouseje op een geklede scherpe donkerblauwe broek. Dit was colourblocking 2.0; geen kleurenvlakken tegen elkaar op laten spelen maar een mooi samenloop van verschillende kleuren binnen dezelfde tint -iets wat Paul Smith altijd al meesterlijk gedaan heeft- opgeleukt met felle accenten die lijnen vormden wat het geheel bijzonder gestructureerd maakte. Gestructureerd, maar comfortabel. Mr Smith ziet Mrs Smith komende zomer het liefst in een broek; als het echt moet een vloeiende vloerlange jurk. Hoewel de meeste modellen de catwalk op werden gestuurd in een pantalon met hemd of jasje en ondanks de scherpe lijnen en de onderbroken silhouetten zag het geheel er bijzonder licht en comfortabel uit, een voorjaarscollectie avant la lettre. Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week