Kris Van Assche heeft Dior Homme de voorbije jaren volledig naar zijn hand gezet. De militair geïnspireerde wintercollectie (binnenkort in de winkels) was uitstekend. Met de zomercollectie (titel: Light) verlegt de ontwerper zijn blik naar de marine. Het vetrekpunt: een marineblauwe blazer. Die wordt geherinterpreteerd: met of zonder mouwen, in verschillende materialen, soms met een zichtbaar gemaakte structuur. Er zijn ook minimalistische, luxueus vervaardigde bomberjacks. De collectie is bijna volledig marineblauw, met hier en daar een rood detail (een hemd, veters).

Dior Homme showde in de Tennis Club de Paris. Enkele uren eerder hadden Humberto Leon en Carol Lim van Kenzo het hoofdstedelijke Maison du Judo uitgekozen als de locatie van hun totaalspektakel op felgekleurde gymmatten. De collectie was geïnspireerd door enerzijds Jungle Jap, de legendarische boetiek die Kenzo in het begin van de seventies begon in Parijs, en anderzijds de echte, Zuid-Aziatische jungle (camouflage- en luipaardprints, tropische kleuren). Jong, hip, pretentieloos.

Het team van Maison Martin Margiela showde eerder banale witte pakken op zwarte modellen, aangevuld met enkele gimmicks uit het Margiela-handboek. Het label uit Parijs is intussen duidelijk veel meer Italiaans dan Belgisch.

Sacai Homme toonde de zomercollecie in een showroom: zeer begerenswaardige shortjes met ietwat kitscherige zeilprint, mooie geruite hemden en roze chambray joggingbroeken.

Bernhard Willhelm was nog eens in goede doen, met een fantasierijke presentatie met dode (of tenminste zwaargewonde) soldaten. De schoenen, in samenwerking met het Spaanse Camper, zijn uitstekend, en bij de kleren zitten (onder meer) mooie, bijzonder draagbare printbroeken.

Damir Doma is, net als Willhelm, erg gefocust op zijn eigen verhaal. Zijn zomercollectie is donker en wijds, en allesbehalve sexy, met uitzondering van enkele pakken in pyjamastof. Doma opent dit weekend zijn vlaggenschip in rue Saint-Honoré in Parijs.

Japans ontwerper Miharayasuhiro liet zich inspireren door Wild At Heart, de film van David Lynch, en bij Hermès doet Véronique Nichanian gewoon waar ze goed in is: comfortabele, uiterst draagbare luxe voor de bedaarde man.

Jesse Brouns

Kris Van Assche heeft Dior Homme de voorbije jaren volledig naar zijn hand gezet. De militair geïnspireerde wintercollectie (binnenkort in de winkels) was uitstekend. Met de zomercollectie (titel: Light) verlegt de ontwerper zijn blik naar de marine. Het vetrekpunt: een marineblauwe blazer. Die wordt geherinterpreteerd: met of zonder mouwen, in verschillende materialen, soms met een zichtbaar gemaakte structuur. Er zijn ook minimalistische, luxueus vervaardigde bomberjacks. De collectie is bijna volledig marineblauw, met hier en daar een rood detail (een hemd, veters). Dior Homme showde in de Tennis Club de Paris. Enkele uren eerder hadden Humberto Leon en Carol Lim van Kenzo het hoofdstedelijke Maison du Judo uitgekozen als de locatie van hun totaalspektakel op felgekleurde gymmatten. De collectie was geïnspireerd door enerzijds Jungle Jap, de legendarische boetiek die Kenzo in het begin van de seventies begon in Parijs, en anderzijds de echte, Zuid-Aziatische jungle (camouflage- en luipaardprints, tropische kleuren). Jong, hip, pretentieloos. Het team van Maison Martin Margiela showde eerder banale witte pakken op zwarte modellen, aangevuld met enkele gimmicks uit het Margiela-handboek. Het label uit Parijs is intussen duidelijk veel meer Italiaans dan Belgisch. Sacai Homme toonde de zomercollecie in een showroom: zeer begerenswaardige shortjes met ietwat kitscherige zeilprint, mooie geruite hemden en roze chambray joggingbroeken. Bernhard Willhelm was nog eens in goede doen, met een fantasierijke presentatie met dode (of tenminste zwaargewonde) soldaten. De schoenen, in samenwerking met het Spaanse Camper, zijn uitstekend, en bij de kleren zitten (onder meer) mooie, bijzonder draagbare printbroeken. Damir Doma is, net als Willhelm, erg gefocust op zijn eigen verhaal. Zijn zomercollectie is donker en wijds, en allesbehalve sexy, met uitzondering van enkele pakken in pyjamastof. Doma opent dit weekend zijn vlaggenschip in rue Saint-Honoré in Parijs. Japans ontwerper Miharayasuhiro liet zich inspireren door Wild At Heart, de film van David Lynch, en bij Hermès doet Véronique Nichanian gewoon waar ze goed in is: comfortabele, uiterst draagbare luxe voor de bedaarde man. Jesse Brouns