De modeweek van Parijs bereikt stilaan zijn kookpunt. Tijd voor een overzicht van de shows en presentaties waarvoor we de voorbije dagen warm liepen. Letterlijk en figuurlijk dan.

Komt hij nu, of komt hij niet? Dan bedoelen we Marc Jacobs, die aan het creatieve hoofd van Christian Dior wordt verwacht. Vrijdag was het nog de beurt aan studiodirecteur Bill Gaytten, die na zijn couturecollectie veel kritiek kreeg. Niet verwonderlijk dus dat Gaytten op veilig speelde en teruggreep naar het klassieke repertoire van Dior.

We zagen, als enig Belgisch blad met een uitnodiging, veel organza, Grace Kelly-jasjes, zwart-witte ruiten en fluïde Hollywoodjurken. Niet echt het statement dat je verwacht van een merk als Dior, maar wel tijdloos mooi. Dat vond acteur Orlando Bloom ongetwijfeld ook. Hij kwam zijn vrouw, model Miranda Kerr, aanmoedigen van op de frontrow.

Bekijk alle beelden van het defié van Christian Dior op Catwalk Weekend.Na enkele seizoenen weggeweest stond Hussein Chalayan terug op de kalender in Parijs. Met een nieuw merk, kortweg Chalayan. De ontwerper betrad eerst zelf de scène, verkleed als ober. Hij schonk zijn modellen champagne, in glazen waarin draadloze webcams waren geïnstalleerd -- zodat we op groot scherm de lippen, tanden, amandelen en slokdarmen van de modellen konden bewonderen (je moet je sponsors, in dit geval een technologiebedrijf, ergens plezier mee doen).

De kleren waren overtuigender. Chalayan vond de juiste balans tussen modern en traditioneel, tussen minimalistisch wit en bloemenprints, tussen nieuwe vormen en, bijvoorbeeld, een muwloos vestje met Cypriotisch borduurwerk.

Bekijk alle beelden van het defilé van Chalayan op Catwalk Weekend.Chitose Abe, de ontwerpster van het Japanse merk Sacai, showde voor de tweede keer in Parijs, net als vorig seizoen in een intieme setting. Sacai is op dit moment zowat het meest trendy luxemerk in Japan, en als je de kleren van dichtbij ziet begrijp je waarom. Abe heeft intussen een duidelijke eigen stijl: hedendaags, licht, commercieel, met als topstuk een trenchcoat in broderie anglaise gaatjesstof.

Tsumori Chisato kon niet geweten hebben dat de modeweek van Parijs midden in een hittegolf zou vallen, en toch paste haar collectie perfect bij het weer: palmbomen- en postkaartprints, prachtige parasols en hularokjes. Het enige dat ontbrak was een frisse cocktail. Ons deed het denken aan de Pacific, maar er waren ook referenties naar de Zuid-Amerikaanse culturen. Zoals steeds waren ook de accessoires erg leuk.

Over de show van Viktor & Rolf kunnen we kort zijn. Het optreden van de Franse band Les Brigittes was leuk. De collectie niet zo. En de temperatuur in de tent van de Jardin de Tuileries al helemaal niet.

Bekijk alle beelden van het defilé van Viktor & Rolf op Catwalk Weekend.

Ellen De Wolf en Jesse Brouns

De modeweek van Parijs bereikt stilaan zijn kookpunt. Tijd voor een overzicht van de shows en presentaties waarvoor we de voorbije dagen warm liepen. Letterlijk en figuurlijk dan. Komt hij nu, of komt hij niet? Dan bedoelen we Marc Jacobs, die aan het creatieve hoofd van Christian Dior wordt verwacht. Vrijdag was het nog de beurt aan studiodirecteur Bill Gaytten, die na zijn couturecollectie veel kritiek kreeg. Niet verwonderlijk dus dat Gaytten op veilig speelde en teruggreep naar het klassieke repertoire van Dior. We zagen, als enig Belgisch blad met een uitnodiging, veel organza, Grace Kelly-jasjes, zwart-witte ruiten en fluïde Hollywoodjurken. Niet echt het statement dat je verwacht van een merk als Dior, maar wel tijdloos mooi. Dat vond acteur Orlando Bloom ongetwijfeld ook. Hij kwam zijn vrouw, model Miranda Kerr, aanmoedigen van op de frontrow. Bekijk alle beelden van het defié van Christian Dior op Catwalk Weekend.Na enkele seizoenen weggeweest stond Hussein Chalayan terug op de kalender in Parijs. Met een nieuw merk, kortweg Chalayan. De ontwerper betrad eerst zelf de scène, verkleed als ober. Hij schonk zijn modellen champagne, in glazen waarin draadloze webcams waren geïnstalleerd -- zodat we op groot scherm de lippen, tanden, amandelen en slokdarmen van de modellen konden bewonderen (je moet je sponsors, in dit geval een technologiebedrijf, ergens plezier mee doen). De kleren waren overtuigender. Chalayan vond de juiste balans tussen modern en traditioneel, tussen minimalistisch wit en bloemenprints, tussen nieuwe vormen en, bijvoorbeeld, een muwloos vestje met Cypriotisch borduurwerk. Bekijk alle beelden van het defilé van Chalayan op Catwalk Weekend.Chitose Abe, de ontwerpster van het Japanse merk Sacai, showde voor de tweede keer in Parijs, net als vorig seizoen in een intieme setting. Sacai is op dit moment zowat het meest trendy luxemerk in Japan, en als je de kleren van dichtbij ziet begrijp je waarom. Abe heeft intussen een duidelijke eigen stijl: hedendaags, licht, commercieel, met als topstuk een trenchcoat in broderie anglaise gaatjesstof. Tsumori Chisato kon niet geweten hebben dat de modeweek van Parijs midden in een hittegolf zou vallen, en toch paste haar collectie perfect bij het weer: palmbomen- en postkaartprints, prachtige parasols en hularokjes. Het enige dat ontbrak was een frisse cocktail. Ons deed het denken aan de Pacific, maar er waren ook referenties naar de Zuid-Amerikaanse culturen. Zoals steeds waren ook de accessoires erg leuk. Over de show van Viktor & Rolf kunnen we kort zijn. Het optreden van de Franse band Les Brigittes was leuk. De collectie niet zo. En de temperatuur in de tent van de Jardin de Tuileries al helemaal niet. Bekijk alle beelden van het defilé van Viktor & Rolf op Catwalk Weekend. Ellen De Wolf en Jesse Brouns