De Belgische ontwerpers blijven aandacht trekken in Parijs en charmeren niet zelden met indrukwekkende prints. Dries Van Noten is maestro van het genre, al heeft de jonge generatie van Christian Wijnants en Cathy Pill er ook goesting in.

Dries Van Noten moet ongelooflijk veel research gedaan hebben naar de bonte prints die hij de catwalk opstuurde. De ontwerper die de voorbije twee seizoenen experimenteerde met geometrie en intrigerende mono-kleuren, keert volgende zomer overduidelijk terug naar de etnische motieven waarop zijn imago steunde. En hoe. Gebatikte weefsels uit India, stoffen uit Oezbekistan, Chinees borduurwerk: geen uithoek was Van Noten te ver om zijn werkmateriaal bijeen te zoeken. Parijs, Tokyo en Calcutta waren drie steden - elk met hun eigen energie en tradities - die Van Noten inspireerden voor zijn snits en silhouetten. Hij slaagde er wonderwel in die hele mengelmoes te combineren met een moderne westerse elegantie. Een lichtgrijze sweater op een caleidoscopische jurk, of een nachtblauw-zilveren geruite bloesje op een oranje-gouden broek: Van Noten showde een collectie die in geen enkele straat ter wereld uit de toon zou vallen.

Ook in de showroom die Cathy Pill en Christian Wijnants deelden, viel niet naast de drukke motieven te kijken. Pill's collectie omvatte het hele kleurspectrum en haar prints waren uitvergrotingen van zonsondergangen en lichtweerkaatsingen op rivieroppervlaktes. "Ik begin meer en meer mijn eigen stem te vinden", zei de ontwerpster. "De collectie is vloeiender dan voordien, minder ingewikkeld en zwaar, met meer gebruik van katoen. Mijn kleren zijn 30 à 40 procent goedkoper geworden." Waarna Wijnants gepassioneerd vertelde over de Japanse kunstenaar Foujita die hem geïnspireerd had tot een fragiele collectie in natuurtinten (mosgroen, koraal), luchtige doorkijkstoffen, en prints van uilen, katten en donkere verfspatten.

Elke Lahousse.

Bekijke alle defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

De Belgische ontwerpers blijven aandacht trekken in Parijs en charmeren niet zelden met indrukwekkende prints. Dries Van Noten is maestro van het genre, al heeft de jonge generatie van Christian Wijnants en Cathy Pill er ook goesting in.Dries Van Noten moet ongelooflijk veel research gedaan hebben naar de bonte prints die hij de catwalk opstuurde. De ontwerper die de voorbije twee seizoenen experimenteerde met geometrie en intrigerende mono-kleuren, keert volgende zomer overduidelijk terug naar de etnische motieven waarop zijn imago steunde. En hoe. Gebatikte weefsels uit India, stoffen uit Oezbekistan, Chinees borduurwerk: geen uithoek was Van Noten te ver om zijn werkmateriaal bijeen te zoeken. Parijs, Tokyo en Calcutta waren drie steden - elk met hun eigen energie en tradities - die Van Noten inspireerden voor zijn snits en silhouetten. Hij slaagde er wonderwel in die hele mengelmoes te combineren met een moderne westerse elegantie. Een lichtgrijze sweater op een caleidoscopische jurk, of een nachtblauw-zilveren geruite bloesje op een oranje-gouden broek: Van Noten showde een collectie die in geen enkele straat ter wereld uit de toon zou vallen.Ook in de showroom die Cathy Pill en Christian Wijnants deelden, viel niet naast de drukke motieven te kijken. Pill's collectie omvatte het hele kleurspectrum en haar prints waren uitvergrotingen van zonsondergangen en lichtweerkaatsingen op rivieroppervlaktes. "Ik begin meer en meer mijn eigen stem te vinden", zei de ontwerpster. "De collectie is vloeiender dan voordien, minder ingewikkeld en zwaar, met meer gebruik van katoen. Mijn kleren zijn 30 à 40 procent goedkoper geworden." Waarna Wijnants gepassioneerd vertelde over de Japanse kunstenaar Foujita die hem geïnspireerd had tot een fragiele collectie in natuurtinten (mosgroen, koraal), luchtige doorkijkstoffen, en prints van uilen, katten en donkere verfspatten. Elke Lahousse. Bekijke alle defilés in Parijs op Catwalk Weekend.