De modeweek van Parijs draait intussen op volle toeren (nog vier dagen te gaan). De trends voor komende zomer zijn intussen min of meer duidelijk: transparantie, lingerie, militaire details, drukke prints. Eveneens alomtegenwoordig: papier en papierachtige materialen, gezien bij iedereen van Hussein Chalayan tot A.F. Vandevorst.

Bij Cacharel, waar de Belgische ontwerper Cédric Charlier afgelopen weekend zijn debuut maakte, diende een blanco vel papier als symbool: na het creatieve leiderschap van achtereenvolgens Clemens Ribeiro en Eley Kishimoto (afgedankt na één collectie), twee koppels met een passie voor drukke prints, was het tijd voor iets nieuws. De mooie, er duur uitziende uitnodiging was subtiel gekreukt, en dat patroon werd ook herhaald op de muur van de grote zaal van het Palais de Tokyo.

De show opende met witte, elegante jurken, shorts en pantalons. Later werd subtiel overgeschakeld op kleur, met verfspatten en (met een oog naar de geschiedenis van het merk) libertyprints. Charlier, van wie we eerlijk gezegd nog nooit hadden gehoord, opent misschien nieuwe wegen voor Cacharel, dat al enkele jaren wankelt.

Wie opent nieuwe wegen voor Maison Martin Margiela? De ontwerper is al enkele seizoenen foetsie, en het team van eigenaar Diesel geraakt niet veel verder dan een karikatuur van de codes van het label. Ook hier: veel papier, en in navolging van Prada: prints van postkaarten uit exotische bestemmingen. Margiela deelt tegenwoordig zelfs een lijst uit met de celebrities op de front row, onder wie Rihanna. Alleen de goedkope wijn die voor de aanvang van de show wordt geserveerd in plastic bekers is gebleven.

Bernhard Willhelm is dit seizoen opvallend braaf, om niet te zeggen: een beetje saai. En Yohji Yamamoto recycleert (alweer) zijn klassiekers. Zijn show eindigt, na een parade in zwart en wit, met een passage gehavende bloemetjesjurken: verweerd behangpapier voor de Miss Havishams van de mode.

Jesse Brouns.

Bekijk alle Parijse defilés op Catwalk Weekend.

De modeweek van Parijs draait intussen op volle toeren (nog vier dagen te gaan). De trends voor komende zomer zijn intussen min of meer duidelijk: transparantie, lingerie, militaire details, drukke prints. Eveneens alomtegenwoordig: papier en papierachtige materialen, gezien bij iedereen van Hussein Chalayan tot A.F. Vandevorst.Bij Cacharel, waar de Belgische ontwerper Cédric Charlier afgelopen weekend zijn debuut maakte, diende een blanco vel papier als symbool: na het creatieve leiderschap van achtereenvolgens Clemens Ribeiro en Eley Kishimoto (afgedankt na één collectie), twee koppels met een passie voor drukke prints, was het tijd voor iets nieuws. De mooie, er duur uitziende uitnodiging was subtiel gekreukt, en dat patroon werd ook herhaald op de muur van de grote zaal van het Palais de Tokyo. De show opende met witte, elegante jurken, shorts en pantalons. Later werd subtiel overgeschakeld op kleur, met verfspatten en (met een oog naar de geschiedenis van het merk) libertyprints. Charlier, van wie we eerlijk gezegd nog nooit hadden gehoord, opent misschien nieuwe wegen voor Cacharel, dat al enkele jaren wankelt.Wie opent nieuwe wegen voor Maison Martin Margiela? De ontwerper is al enkele seizoenen foetsie, en het team van eigenaar Diesel geraakt niet veel verder dan een karikatuur van de codes van het label. Ook hier: veel papier, en in navolging van Prada: prints van postkaarten uit exotische bestemmingen. Margiela deelt tegenwoordig zelfs een lijst uit met de celebrities op de front row, onder wie Rihanna. Alleen de goedkope wijn die voor de aanvang van de show wordt geserveerd in plastic bekers is gebleven.Bernhard Willhelm is dit seizoen opvallend braaf, om niet te zeggen: een beetje saai. En Yohji Yamamoto recycleert (alweer) zijn klassiekers. Zijn show eindigt, na een parade in zwart en wit, met een passage gehavende bloemetjesjurken: verweerd behangpapier voor de Miss Havishams van de mode.Jesse Brouns. Bekijk alle Parijse defilés op Catwalk Weekend.