Er heerst een gemoedelijke sfeer achter de schermen bij Véronique Branquinho. Een uurtje voor de show worden de modellen klaargestoomd voor de catwalk. Het is druk aan de make-up tafels, al is het gestructureerd en rustig.

Véronique Branquinho loopt tussen de modellen door om hen nog de laatste aanwijzingen mee te geven. Plots worden de verschillende modellen bij elkaar geroepen voor de laatste repetitie op de catwalk. Het ideale moment om met een make-up artist, die dan even wat rust heeft, te gaan praten over de make-up en look van de modellen bij Branquinho.

"De make-up van de modellen bij Véronique Branquinho is redelijk sober en erg natuurlijk gehouden', dat zegt Elke Willemen, Senior Make-Up Artist bij M.A.C. "De look, vastgelegd door Branquinho en de key-artist van M.A.C., bestaat uit een erg natuurlijk en sober gezicht maar met veel aandacht voor de lippen. Alles in de look draait om de lippen".

De lippen vormen het grootste aandachtspunt en moeten letterlijk de aandacht naar zich toetrekken. Ze vormen een contrast tegen het bleke gezicht. Hiervoor werd gekozen voor een dieppaarse kleur, verkregen door het mengen van een retro-rode kleur met een paarse tint. Dit paars past erg goed bij de camelkleurige kleding uit de wintercollectie van Véronique Branquinho.

"Het is een schakering van paars, een soort aubergine-paars, maar we blijven toch ver weg van het Gothic-effect", zegt Elke Willemen. "Het wordt ook allemaal iets luchtiger door het aanbrengen van een transparante lipgloss over de dieppaarse kleur heen".

Laura Van Roey vanuit Parijs

Er heerst een gemoedelijke sfeer achter de schermen bij Véronique Branquinho. Een uurtje voor de show worden de modellen klaargestoomd voor de catwalk. Het is druk aan de make-up tafels, al is het gestructureerd en rustig. Véronique Branquinho loopt tussen de modellen door om hen nog de laatste aanwijzingen mee te geven. Plots worden de verschillende modellen bij elkaar geroepen voor de laatste repetitie op de catwalk. Het ideale moment om met een make-up artist, die dan even wat rust heeft, te gaan praten over de make-up en look van de modellen bij Branquinho. "De make-up van de modellen bij Véronique Branquinho is redelijk sober en erg natuurlijk gehouden', dat zegt Elke Willemen, Senior Make-Up Artist bij M.A.C. "De look, vastgelegd door Branquinho en de key-artist van M.A.C., bestaat uit een erg natuurlijk en sober gezicht maar met veel aandacht voor de lippen. Alles in de look draait om de lippen". De lippen vormen het grootste aandachtspunt en moeten letterlijk de aandacht naar zich toetrekken. Ze vormen een contrast tegen het bleke gezicht. Hiervoor werd gekozen voor een dieppaarse kleur, verkregen door het mengen van een retro-rode kleur met een paarse tint. Dit paars past erg goed bij de camelkleurige kleding uit de wintercollectie van Véronique Branquinho. "Het is een schakering van paars, een soort aubergine-paars, maar we blijven toch ver weg van het Gothic-effect", zegt Elke Willemen. "Het wordt ook allemaal iets luchtiger door het aanbrengen van een transparante lipgloss over de dieppaarse kleur heen". Laura Van Roey vanuit Parijs