De modeweek in Londen staat bekend als de meest rebelse fashion week van de vier. De jonge modeontwerpster Molly Goddard is een van de redenen dat LFW deze naam kreeg. Voor haar najaarscollectie ruilde ze de catwalk in voor een klaslokaal, waar een naakte man model stond voor de goedgeklede kunstenaressen.

De modellen werden door Goddard zelf van de straat geplukt en kregen verfborstels en potloden in hun handen gedrukt. Dit resulteerde in het summum van creativiteit. De jonge vrouwen schilderden er op los en wandelen relaxt rond in de ruimte. 'Ik wilde dat ze zich op hun gemak voelden en met elkaar in dialoog gingen, ' vertelt de ontwerpster aan Dazed.

We did it! ???? regram @theingenuemagazine

A photo posted by Molly Goddard (@mollymgoddard) on

De collectie doet denken aan het type baljurken dat meisjes op een kostschool droegen in de jaren zeventig wanneer ze 's nachts stiekem wegglipten voor een feest. Jurken, gemaakt uit dikke lagen tule, worden gedragen over broeken en platte schoenen. Op die manier combineert Molly Goddard een erg meisjesachtige, schattige look met meer stoere en stoute details. (LP)

De modeweek in Londen staat bekend als de meest rebelse fashion week van de vier. De jonge modeontwerpster Molly Goddard is een van de redenen dat LFW deze naam kreeg. Voor haar najaarscollectie ruilde ze de catwalk in voor een klaslokaal, waar een naakte man model stond voor de goedgeklede kunstenaressen.De modellen werden door Goddard zelf van de straat geplukt en kregen verfborstels en potloden in hun handen gedrukt. Dit resulteerde in het summum van creativiteit. De jonge vrouwen schilderden er op los en wandelen relaxt rond in de ruimte. 'Ik wilde dat ze zich op hun gemak voelden en met elkaar in dialoog gingen, ' vertelt de ontwerpster aan Dazed. De collectie doet denken aan het type baljurken dat meisjes op een kostschool droegen in de jaren zeventig wanneer ze 's nachts stiekem wegglipten voor een feest. Jurken, gemaakt uit dikke lagen tule, worden gedragen over broeken en platte schoenen. Op die manier combineert Molly Goddard een erg meisjesachtige, schattige look met meer stoere en stoute details. (LP)