Het was drummen voor de show van Jil Sander in Milaan. Na het emotionele afscheid van Raf Simons vorig seizoen, en de aankondiging van de terugkeer van Jil Sander zelf, wilde iedereen weten wat de ontwerpster, die volgend jaar zeventig wordt, na een afwezigheid van acht jaar op de catwalk zou tonen.

In het programmaboekje werd de show aangekondigd als een 'reset to zero', zelf benadrukte Jil Sander dat haar collectie geen 'nieuwe start' of 'blank canvas' is, maar de verderzetting van de esthetiek waarvoor het merk al drie decennia staat. De Queen of Clean toonde een pure, gestroomlijnde collectie, trouw aan haar ethos, voor vrouwen van alle leeftijden. Centraal in haar collectie stond het witte, gecombineerd met mouwloze overgooiers en rokken die ver van het lichaam staan. Ook de grote, openstaande zakken moesten het 3D-effect van de collectie versterken.

De comeback van Jil Sander miste misschien wat emotie, en dat gevoel werd nog versterkt door de cleane, spierwitte ruimte waarin het defilé plaatsvond, maar her was alles tesamen een zeer geslaagde show.

Ellen De Wolf

Het was drummen voor de show van Jil Sander in Milaan. Na het emotionele afscheid van Raf Simons vorig seizoen, en de aankondiging van de terugkeer van Jil Sander zelf, wilde iedereen weten wat de ontwerpster, die volgend jaar zeventig wordt, na een afwezigheid van acht jaar op de catwalk zou tonen. In het programmaboekje werd de show aangekondigd als een 'reset to zero', zelf benadrukte Jil Sander dat haar collectie geen 'nieuwe start' of 'blank canvas' is, maar de verderzetting van de esthetiek waarvoor het merk al drie decennia staat. De Queen of Clean toonde een pure, gestroomlijnde collectie, trouw aan haar ethos, voor vrouwen van alle leeftijden. Centraal in haar collectie stond het witte, gecombineerd met mouwloze overgooiers en rokken die ver van het lichaam staan. Ook de grote, openstaande zakken moesten het 3D-effect van de collectie versterken. De comeback van Jil Sander miste misschien wat emotie, en dat gevoel werd nog versterkt door de cleane, spierwitte ruimte waarin het defilé plaatsvond, maar her was alles tesamen een zeer geslaagde show. Ellen De Wolf