Rossella Jardini staat al ruim achttien jaar aan het hoofd van Moschino, toch blijft ze verrassen. Dit seizoen toonde ze een collectie met tal van refenties naar de jaren zestig. Zoals de cultklassieker Two for the road met Audrey Hepburn in de hoofdrol. Vooral de 'poppenproporties' van Hepburns jurken inspireerden haar tot het ontwerpen van korte A-lijnjurken met sterke grafische elementen.

Er waren opvallend weinig celebrities in Milaan dit seizoen, toch wist Roberto Cavalli Beyoncé's zus Solange Knowles en de rapster Azealia Banks te strikken voor de show van Just Cavalli. Zij zagen een uiteenlopende collectie, met tie-dye prints, blauwe motieven op een witte ondergrond en (opnieuw, het is een trend) een combinatie van dieren- en bloemenprints.

Na zo veel shows met verwijzingen naar de jaren zestig en zeventig, was het een verademing om een defilé bij te wonen dat naar eigen zeggen niet geïnspireerd was op een decennium Of "retronostalgie". Het designteam van Sportmax koos met succes voor een moderne collectie vol frisse kleuren, waaronder een prachtig groen, en coole, oversized lasercut jasjes. Ook de sportieve knitwear en gestreepte jurken konden bekoren.

Donatella Versace sloot de dag af met een collectie die ze zelf samenvatte als "tailoring met een sexy lingeriekantje", maar ons eerder deed denken boho chic door de gekreukte tie-dye zijde, gescheurde jeansbroeken, gladiatorsandalen en schoudertassen. Toegegeven, er waren enkele blazers met kanten inzetstukken, maar die konden jammer genoeg niet tippen aan het niveau van tailoring van haar overleden broer Gianni dat ze zo graag wil bereiken. De avondjurken ziet u zonder twijfel weer terug op de rode loper.

Ellen De Wolf

Rossella Jardini staat al ruim achttien jaar aan het hoofd van Moschino, toch blijft ze verrassen. Dit seizoen toonde ze een collectie met tal van refenties naar de jaren zestig. Zoals de cultklassieker Two for the road met Audrey Hepburn in de hoofdrol. Vooral de 'poppenproporties' van Hepburns jurken inspireerden haar tot het ontwerpen van korte A-lijnjurken met sterke grafische elementen. Er waren opvallend weinig celebrities in Milaan dit seizoen, toch wist Roberto Cavalli Beyoncé's zus Solange Knowles en de rapster Azealia Banks te strikken voor de show van Just Cavalli. Zij zagen een uiteenlopende collectie, met tie-dye prints, blauwe motieven op een witte ondergrond en (opnieuw, het is een trend) een combinatie van dieren- en bloemenprints. Na zo veel shows met verwijzingen naar de jaren zestig en zeventig, was het een verademing om een defilé bij te wonen dat naar eigen zeggen niet geïnspireerd was op een decennium Of "retronostalgie". Het designteam van Sportmax koos met succes voor een moderne collectie vol frisse kleuren, waaronder een prachtig groen, en coole, oversized lasercut jasjes. Ook de sportieve knitwear en gestreepte jurken konden bekoren. Donatella Versace sloot de dag af met een collectie die ze zelf samenvatte als "tailoring met een sexy lingeriekantje", maar ons eerder deed denken boho chic door de gekreukte tie-dye zijde, gescheurde jeansbroeken, gladiatorsandalen en schoudertassen. Toegegeven, er waren enkele blazers met kanten inzetstukken, maar die konden jammer genoeg niet tippen aan het niveau van tailoring van haar overleden broer Gianni dat ze zo graag wil bereiken. De avondjurken ziet u zonder twijfel weer terug op de rode loper. Ellen De Wolf