Retro glamour uit de jaren zestig en zeventig kleurden de eerste dag van de Milanese modeweek.

Levendige kleuren, elegante silhouetten en retro glamour uit de vroege jaren zeventig kenmerken de zomer van Frida Giannini voor Gucci. De collectie, volgens sommige journalisten haar beste tot nu toe, leek op maat gemaakt van de Italiaanse aristocratie. 'Principessa' Charlotte Casiraghi van Monaco, het gezicht van het merk, zat front row. Zelf beschreef Giannini haar collectie met de term 'aristographic'. De pure eenvoud van haar silhouetten (lange jurken, tunieken, ontblote ruggen) werd getemperd door oversized ruches op de mouwen en schouders. Prachtige statement juwelen in koraal en turkoois maken de zomer van Gucci af.

Bij Fay koos het nieuwe ontwerpersteam, Tommaso Aquilano en Roberto Rimondi, voor een speelse knipoog naar de jaren zestig. Het merk droomt van een internationale expansie en hoopt met deze collectie vooral een jonger publiek aan te spreken. Mini-jurken in oranje, roze en groen, safari-jasjes moet dat voor hen doen.

Geen verrassingen bij Alberta Ferretti, wel fluïde avondjurken ondergedompeld in water. Soms letterlijk, zoals het natte haar van de modellen en de watersoundtrack opnde achtergrond. De ontwerpster beschreef haar collectie voor de show als "bijna gewichtloos, alsof de stoffen rond het lichaam van de vrouw drijven." Wat onthouden wij? Parelmoer en zacht blauwgroene tinten, delicaat handwerk en hevige broderie.

Ellen De Wolf

Retro glamour uit de jaren zestig en zeventig kleurden de eerste dag van de Milanese modeweek. Levendige kleuren, elegante silhouetten en retro glamour uit de vroege jaren zeventig kenmerken de zomer van Frida Giannini voor Gucci. De collectie, volgens sommige journalisten haar beste tot nu toe, leek op maat gemaakt van de Italiaanse aristocratie. 'Principessa' Charlotte Casiraghi van Monaco, het gezicht van het merk, zat front row. Zelf beschreef Giannini haar collectie met de term 'aristographic'. De pure eenvoud van haar silhouetten (lange jurken, tunieken, ontblote ruggen) werd getemperd door oversized ruches op de mouwen en schouders. Prachtige statement juwelen in koraal en turkoois maken de zomer van Gucci af. Bij Fay koos het nieuwe ontwerpersteam, Tommaso Aquilano en Roberto Rimondi, voor een speelse knipoog naar de jaren zestig. Het merk droomt van een internationale expansie en hoopt met deze collectie vooral een jonger publiek aan te spreken. Mini-jurken in oranje, roze en groen, safari-jasjes moet dat voor hen doen. Geen verrassingen bij Alberta Ferretti, wel fluïde avondjurken ondergedompeld in water. Soms letterlijk, zoals het natte haar van de modellen en de watersoundtrack opnde achtergrond. De ontwerpster beschreef haar collectie voor de show als "bijna gewichtloos, alsof de stoffen rond het lichaam van de vrouw drijven." Wat onthouden wij? Parelmoer en zacht blauwgroene tinten, delicaat handwerk en hevige broderie. Ellen De Wolf