Wat doet Miuccia Prada? Dat is zowat elk seizoen dé vraag die de modeweken beheerst. Want wat zij doet, is doorgaans vernieuwend, verrassend en een voorloper van wat vele andere ontwerpers de seizoenen erna zullen doen. En dus, wat doet Miuccia Prada voor de zomer 2013? Misschien wel het tegenovergestelde van wat ze vorig seizoen deed.

Weg zijn de felle kleuren en drukke prints, weg zijn de broekpakken en de versieringen. Voor de zomer probeerde ze twee tegengestelde karakteristieken van het vrouwzijn te verenigen. "Sterkte en het poëtische", zei ze backstage aan WWD. "Ik heb geprobeerd ze te mixen, want daarmee wordt de vrouw geconfronteerd vandaag. Mijn kleren zijn de uitdrukking van deze onmogelijke droom."

Dat vertaalde zich naar een collectie die een ingetogen look combineerde met luxematerialen als bont en zijde. De hoofdkleuren waren zwart en wit, aangevuld met donkergroen, lichtgroen -en roze, en accenten in rood en zilver. De ontwerpster had ook duidelijk een trip naar Japan achter de rug, met referenties naar de kimono, origami, bloemen en de geta (schoenen). Het was weer op z'n minst een verrassend seizoen voor Prada, nu afwachten of de rest volgt.

Eerder die dag nam Max Mara ons mee op een sexy safari. Het designteam onder leiding van Laura Lusuardi ging voor lange silhouetten in olijfgroen en zandkleuren, met nadruk op de schouders (epauletten, transparante stoffen) en de rug (oversized kappen, blousons). Vaak in combinatie met ton-sur-ton kokerrokken. Het junglethema bereikte zijn hoogtepunt met een dieren/bloementrend, een van de trends voor de zomer. In het kort, een prachtige, hedendaagse collectie.

Ellen De Wolf

Wat doet Miuccia Prada? Dat is zowat elk seizoen dé vraag die de modeweken beheerst. Want wat zij doet, is doorgaans vernieuwend, verrassend en een voorloper van wat vele andere ontwerpers de seizoenen erna zullen doen. En dus, wat doet Miuccia Prada voor de zomer 2013? Misschien wel het tegenovergestelde van wat ze vorig seizoen deed. Weg zijn de felle kleuren en drukke prints, weg zijn de broekpakken en de versieringen. Voor de zomer probeerde ze twee tegengestelde karakteristieken van het vrouwzijn te verenigen. "Sterkte en het poëtische", zei ze backstage aan WWD. "Ik heb geprobeerd ze te mixen, want daarmee wordt de vrouw geconfronteerd vandaag. Mijn kleren zijn de uitdrukking van deze onmogelijke droom." Dat vertaalde zich naar een collectie die een ingetogen look combineerde met luxematerialen als bont en zijde. De hoofdkleuren waren zwart en wit, aangevuld met donkergroen, lichtgroen -en roze, en accenten in rood en zilver. De ontwerpster had ook duidelijk een trip naar Japan achter de rug, met referenties naar de kimono, origami, bloemen en de geta (schoenen). Het was weer op z'n minst een verrassend seizoen voor Prada, nu afwachten of de rest volgt. Eerder die dag nam Max Mara ons mee op een sexy safari. Het designteam onder leiding van Laura Lusuardi ging voor lange silhouetten in olijfgroen en zandkleuren, met nadruk op de schouders (epauletten, transparante stoffen) en de rug (oversized kappen, blousons). Vaak in combinatie met ton-sur-ton kokerrokken. Het junglethema bereikte zijn hoogtepunt met een dieren/bloementrend, een van de trends voor de zomer. In het kort, een prachtige, hedendaagse collectie. Ellen De Wolf