Zaterdag gingen we - tussen heel wat showroombezoeken door - naar vier shows kijken. Max Mara toonde een zomercollectie die trouwe fans zal bekoren: trenchcoats, parka's, kokerrokjes, stadoutfits, en kledij voor de businessvrouw. Vaak gedipt in legerkleuren. Degelijk en afgewerkt, zonder al te zot te doen. De sportievere en jongere ideeÃ"n worden door het designteam vooral in de jongere lijn Sportmax uitgewerkt, waar we eerder deze week op uitgenodigd waren.

Ook de jongere lijn van Armani, Emporio Armani, is doorgaans trendgevoeliger dan de hoofdlijn, al hadden we deze keer de indruk dat de lijn Giorgio Armani - zie eerder deze week - meer overtuigde dan de mix van zomershortjes, gestreepte matrozentruien en fuchsia jurkjes. Emporio Armani's defilé liep daarbij nog eens meer dan een uur vertraging op, waardoor ons strakke dagschema enkel op papier voortleefde.

De catwalkbeats van Gucci's defilé (Kanye West in de remix) waren dan ook al op straat te horen toen we met vertraging arriveerden en gedoemd waren tot rechtstaand over de koppen heen een glimp op te vangen van de collectie. Toch konden we zo ook zien dat er een coherent beeld werd neergezet door Frida Giannini, die Tom Ford in 2006 opvolgde als creatief directeur van het merk. Geen 80's discogirls zoals in de huidige wintercollectie, wel een meer volwassen collectie met futuristische details (metaal, asfaltkleuren, parachutestof), veel korte jasjes, jurken met blokjesprint en hoge taillebroeken. "Ze is een aantal seizoenen lang op zoek geweest naar haar eigen stempel, maar deze collectie tilt het merk weer naar een hoger niveau", zei een collega die het kan weten.

Tijdens de show van Roberto Cavalli, tot slot, voelde het alsof we ons van zaal vergist hadden. Waar waren de zebra's en luipaardprints? De skinny broeken, het leer en het sexy rock 'n rollgehalte? Cavalli's kleren deden denken aan romantische plattelandstaferelen. Het haar van de modellen hing in lange vlechten over hun zwierige jurken met bloemetjesprint, maar wat ons het meest zorgen baarde, waren de ruimvallende broeken die ónder die lange jurken werden gedragen. Waarom, meneer Cavalli, waarom?

Elke Lahousse

Bekijk de volledige collectiebeelden van alle shows uit Milaan

Zaterdag gingen we - tussen heel wat showroombezoeken door - naar vier shows kijken. Max Mara toonde een zomercollectie die trouwe fans zal bekoren: trenchcoats, parka's, kokerrokjes, stadoutfits, en kledij voor de businessvrouw. Vaak gedipt in legerkleuren. Degelijk en afgewerkt, zonder al te zot te doen. De sportievere en jongere ideeÃ"n worden door het designteam vooral in de jongere lijn Sportmax uitgewerkt, waar we eerder deze week op uitgenodigd waren. Ook de jongere lijn van Armani, Emporio Armani, is doorgaans trendgevoeliger dan de hoofdlijn, al hadden we deze keer de indruk dat de lijn Giorgio Armani - zie eerder deze week - meer overtuigde dan de mix van zomershortjes, gestreepte matrozentruien en fuchsia jurkjes. Emporio Armani's defilé liep daarbij nog eens meer dan een uur vertraging op, waardoor ons strakke dagschema enkel op papier voortleefde. De catwalkbeats van Gucci's defilé (Kanye West in de remix) waren dan ook al op straat te horen toen we met vertraging arriveerden en gedoemd waren tot rechtstaand over de koppen heen een glimp op te vangen van de collectie. Toch konden we zo ook zien dat er een coherent beeld werd neergezet door Frida Giannini, die Tom Ford in 2006 opvolgde als creatief directeur van het merk. Geen 80's discogirls zoals in de huidige wintercollectie, wel een meer volwassen collectie met futuristische details (metaal, asfaltkleuren, parachutestof), veel korte jasjes, jurken met blokjesprint en hoge taillebroeken. "Ze is een aantal seizoenen lang op zoek geweest naar haar eigen stempel, maar deze collectie tilt het merk weer naar een hoger niveau", zei een collega die het kan weten. Tijdens de show van Roberto Cavalli, tot slot, voelde het alsof we ons van zaal vergist hadden. Waar waren de zebra's en luipaardprints? De skinny broeken, het leer en het sexy rock 'n rollgehalte? Cavalli's kleren deden denken aan romantische plattelandstaferelen. Het haar van de modellen hing in lange vlechten over hun zwierige jurken met bloemetjesprint, maar wat ons het meest zorgen baarde, waren de ruimvallende broeken die ónder die lange jurken werden gedragen. Waarom, meneer Cavalli, waarom?Elke LahousseBekijk de volledige collectiebeelden van alle shows uit Milaan