Nadat eergisteren was aangekondigd dat de show van Just Cavalli niet zou plaatsvinden wegens financiÃ"le problemen, bleven maar twee grote namen over op de eerste officiÃ"le modedag in Milaan: Emporio Armani en Missoni.

Armani toonde voor komende winter een collectie die jonger oogde dan normaal. "Speels en gevat", dicteerde de perstekst, "met aandacht voor het zesde zintuig van de mens: het denken". Armani had duidelijk consequent nagedacht over de lengte van zijn rokken en jurkjes (alles mini), het aantal broeken in de collectie (geen), de schoenen (hoog, geen ballerina's te bespeuren), accessoiredetails (kniekousen en bolle barets), en dat alles in een donker kleurenpalet van groen over blauw tot grijs en zwart. Ook de avondjasjes waren kort, in tweed of fluweel, met typische Armani-ingrediÃ"nten als kristallen broches en kettingen. "Nieuwe lichtheid", zei de perstekst nog ter verantwoording van de kortgerokte modellen. "Dat wordt diÃ"ten", zei onze buurvrouw.

Een andere sfeer bij Missoni, onze dagfavoriet. Hoe bedachtzaam Armani omging met zijn stoffen, des te royaler was het winterbeeld bij Missoni. Het creatieproces moet daar de voorbije maanden ongeveer zo hebben geklonken: "Laten we de vrouw volgende winter lekker induffelen in korte rokjes met geribbelde leggings onder, daarover gebreide cardigans, een kapsjaal rond haar hoofd en een tweede meterslange exemplaar rond de hals, dáárover een jasje in konijnen- of vossenbont, en misschien nog stoere een men's jacket om het geheel af te maken." Hoe dan ook, het totaalspel van laagjes en drapeerwerk (in blauw- en blush-tinten, of in chocoladekleuren doorgeweven met gouddraad) kwam harmonieus over en de show was, ondanks weinig variatie, een knap eerbetoon aan breigoed.

Elke Lahousse

Bekijk hier het volledige verslag van de modeweek in Milaan.

Nadat eergisteren was aangekondigd dat de show van Just Cavalli niet zou plaatsvinden wegens financiÃ"le problemen, bleven maar twee grote namen over op de eerste officiÃ"le modedag in Milaan: Emporio Armani en Missoni.Armani toonde voor komende winter een collectie die jonger oogde dan normaal. "Speels en gevat", dicteerde de perstekst, "met aandacht voor het zesde zintuig van de mens: het denken". Armani had duidelijk consequent nagedacht over de lengte van zijn rokken en jurkjes (alles mini), het aantal broeken in de collectie (geen), de schoenen (hoog, geen ballerina's te bespeuren), accessoiredetails (kniekousen en bolle barets), en dat alles in een donker kleurenpalet van groen over blauw tot grijs en zwart. Ook de avondjasjes waren kort, in tweed of fluweel, met typische Armani-ingrediÃ"nten als kristallen broches en kettingen. "Nieuwe lichtheid", zei de perstekst nog ter verantwoording van de kortgerokte modellen. "Dat wordt diÃ"ten", zei onze buurvrouw.Een andere sfeer bij Missoni, onze dagfavoriet. Hoe bedachtzaam Armani omging met zijn stoffen, des te royaler was het winterbeeld bij Missoni. Het creatieproces moet daar de voorbije maanden ongeveer zo hebben geklonken: "Laten we de vrouw volgende winter lekker induffelen in korte rokjes met geribbelde leggings onder, daarover gebreide cardigans, een kapsjaal rond haar hoofd en een tweede meterslange exemplaar rond de hals, dáárover een jasje in konijnen- of vossenbont, en misschien nog stoere een men's jacket om het geheel af te maken." Hoe dan ook, het totaalspel van laagjes en drapeerwerk (in blauw- en blush-tinten, of in chocoladekleuren doorgeweven met gouddraad) kwam harmonieus over en de show was, ondanks weinig variatie, een knap eerbetoon aan breigoed. Elke LahousseBekijk hier het volledige verslag van de modeweek in Milaan.