Voor een zondagochtend ging de wekker vandaag uitzonderlijk vroeg. De show van Marni stond om 9u gepland en had - in tegenstelling tot heel wat andere shows - de reputatie op tijd te starten. Gelukkig schijnt de zon in Milaan, zijn de espresso's van het hotel sterker dan de internetverbinding, en is een Marnidefilé altijd een beter alternatief voor uitslapen.

Ontwerpster Consuelo Castiglioni stelde niet teleur en liet het aanwezige publiek aangenaam wakker worden. Ze opende haar show met een kleurenpalet dat deed denken aan hoe Dries Van Noten deze winter zijn vrouwen kleedt (van vuil roze, over felle uitschieters, tot mosgroen), maar Castiglioni zette de tinten heel eigenzinnig naar haar gekende hand. Haar Marnimeisjes stonden op hun strepen, en droegen ze ook op hun vrolijke kousen, shortjes, lichte truien en bloesjes, afgewisseld of in combinatie met bloemen- en bolletjesprints, en andere geometrische figuren. Geen hoofddoekenverbod trouwens bij Marni, alle modellen hadden grote vrolijke sjaals om het hoofd geknoopt. Blikvangers rond de hals waren de halfopen halssnoeren van platte cirkels. En zelfs de knielange, smalle bermudas - die zich in sneltempo aan het ontpoppen zijn tot een zomertrend voor 2010, en waarover ons eindoordeel nog niet rond is - waren in deze tricot versies leuk om naar te kijken. Het moge duidelijk zijn: Marni is, so far, onze favoriet hier in Milaan.

En ja, we hebben nog wat verslagen door te sturen over de shows van vrijdag en zaterdag, maar kunnen wij er aan doen dat onze internetverbinding werkt aan een tempo uit 1996? Later meer dus, eerst nog een cappuccino en richting show van Missoni, ook veelbelovend.

Elke Lahousse

Bekijk de volledige collectiebeelden van alle shows uit Milaan

Voor een zondagochtend ging de wekker vandaag uitzonderlijk vroeg. De show van Marni stond om 9u gepland en had - in tegenstelling tot heel wat andere shows - de reputatie op tijd te starten. Gelukkig schijnt de zon in Milaan, zijn de espresso's van het hotel sterker dan de internetverbinding, en is een Marnidefilé altijd een beter alternatief voor uitslapen.Ontwerpster Consuelo Castiglioni stelde niet teleur en liet het aanwezige publiek aangenaam wakker worden. Ze opende haar show met een kleurenpalet dat deed denken aan hoe Dries Van Noten deze winter zijn vrouwen kleedt (van vuil roze, over felle uitschieters, tot mosgroen), maar Castiglioni zette de tinten heel eigenzinnig naar haar gekende hand. Haar Marnimeisjes stonden op hun strepen, en droegen ze ook op hun vrolijke kousen, shortjes, lichte truien en bloesjes, afgewisseld of in combinatie met bloemen- en bolletjesprints, en andere geometrische figuren. Geen hoofddoekenverbod trouwens bij Marni, alle modellen hadden grote vrolijke sjaals om het hoofd geknoopt. Blikvangers rond de hals waren de halfopen halssnoeren van platte cirkels. En zelfs de knielange, smalle bermudas - die zich in sneltempo aan het ontpoppen zijn tot een zomertrend voor 2010, en waarover ons eindoordeel nog niet rond is - waren in deze tricot versies leuk om naar te kijken. Het moge duidelijk zijn: Marni is, so far, onze favoriet hier in Milaan.En ja, we hebben nog wat verslagen door te sturen over de shows van vrijdag en zaterdag, maar kunnen wij er aan doen dat onze internetverbinding werkt aan een tempo uit 1996? Later meer dus, eerst nog een cappuccino en richting show van Missoni, ook veelbelovend.Elke LahousseBekijk de volledige collectiebeelden van alle shows uit Milaan