Een verrassende openingsdag van de mannenmodeweek in Milaan, met gastoptredens van Annie Lennox, Juliette Binoche en Morgan Freeman bij Dolce&Gabbana, en een spectaculaire koerswijziging bij Versace.

Corneliani showt voor het eerst, op de binnenplaats van het staatsmuseum voor wetenschap en technologie. De collectie staat, zeggen de woordvoerders van het merk, in het teken van de eighties. Corneliani lijkt inderdaad ergens in de jaren tachtig vastgeroest. En dan nog wel in de verkeerde kant van dat decennium. Het is alsof de eenentwintigste eeuw nog moet beginnen (wit pak met linnen broek, veston en borsthaar).

Techno-tailoring

Een kleine verademing nadien is de technofuturistische aanpak van tailoring door Ennio Capasa van Costume National, waarin materialen worden gesneden met lasers, en weer aan elkaar worden gelapt met thermo-lastechnieken. Hier zijn de beiges van hun tijd, en de proporties allesbehalve oubollig. Italo Zucchello, de ontwerper van Calvin Klein Collection, heeft dat soort mode nog veel beter onder de knie: glace pakken, geperforeerde tops, hedendaagse variaties op de bomber (soms half doormidden gesneden: six pack aanbevolen). Veredelde sportswear uit de Nieuwe Wereld, dat zien we graag.

Dolce&Gabbana, twintig dit jaar, hebben

acteur Morgan Freeman op de eerste rij en die krijgt daverend applaus, wat ongewoon is. Nog meer applaus is er voor de muzikale attractie: Annie Lennox achter een vleugelpiano, erg in vorm (ze zingt onder meer No More I Love You's en een reprise van A Whiter Shade of Pale). Je zou bijna vergeten dat we eigenlijk naar kleren moeten kijken.

Die zijn hardcore Dolce&Gabbana, hoofdzakelijk in beige, zwart en wit, met opvallend veel linnen. Plus, as usual, een bataljon ontklede torso's, al dan niet met geribbelde onderbroeken. Op het verjaardagsfeestje van de ontwerper, 's avonds in een palazzo rechtover de Scala, kruisen we onder anderen Eros Ramazotti en Juliette Binoche.

Mods

Burberry en Versace brengen allebei varianten op de mod. Bij het Britse huis knallen The Animals door de luidsprekers, en staat de collectie min of meer volledig in het teken van de leren jekker (soms gecombineerd met ruime resille-lijfjes, sexy). Niets wereldschokkends, maar perfect uitgevoerd.

Versace schokt wel. Magere jongens op de catwalk! In skinny new wave broekjes! Terwijl we van het merk toch eerder stoere bonken gewend zijn. De enige echt duidelijke links met het erfgoed van Versace zijn de optische prints, de rock'n roll spirit, en het balanceren tussen goede smaak en slechte smaak. Voorwaar een opwindend moment!

Jesse Brouns

Een verrassende openingsdag van de mannenmodeweek in Milaan, met gastoptredens van Annie Lennox, Juliette Binoche en Morgan Freeman bij Dolce&Gabbana, en een spectaculaire koerswijziging bij Versace. Corneliani showt voor het eerst, op de binnenplaats van het staatsmuseum voor wetenschap en technologie. De collectie staat, zeggen de woordvoerders van het merk, in het teken van de eighties. Corneliani lijkt inderdaad ergens in de jaren tachtig vastgeroest. En dan nog wel in de verkeerde kant van dat decennium. Het is alsof de eenentwintigste eeuw nog moet beginnen (wit pak met linnen broek, veston en borsthaar). Techno-tailoring Een kleine verademing nadien is de technofuturistische aanpak van tailoring door Ennio Capasa van Costume National, waarin materialen worden gesneden met lasers, en weer aan elkaar worden gelapt met thermo-lastechnieken. Hier zijn de beiges van hun tijd, en de proporties allesbehalve oubollig. Italo Zucchello, de ontwerper van Calvin Klein Collection, heeft dat soort mode nog veel beter onder de knie: glace pakken, geperforeerde tops, hedendaagse variaties op de bomber (soms half doormidden gesneden: six pack aanbevolen). Veredelde sportswear uit de Nieuwe Wereld, dat zien we graag. Dolce&Gabbana, twintig dit jaar, hebben acteur Morgan Freeman op de eerste rij en die krijgt daverend applaus, wat ongewoon is. Nog meer applaus is er voor de muzikale attractie: Annie Lennox achter een vleugelpiano, erg in vorm (ze zingt onder meer No More I Love You's en een reprise van A Whiter Shade of Pale). Je zou bijna vergeten dat we eigenlijk naar kleren moeten kijken. Die zijn hardcore Dolce&Gabbana, hoofdzakelijk in beige, zwart en wit, met opvallend veel linnen. Plus, as usual, een bataljon ontklede torso's, al dan niet met geribbelde onderbroeken. Op het verjaardagsfeestje van de ontwerper, 's avonds in een palazzo rechtover de Scala, kruisen we onder anderen Eros Ramazotti en Juliette Binoche. Mods Burberry en Versace brengen allebei varianten op de mod. Bij het Britse huis knallen The Animals door de luidsprekers, en staat de collectie min of meer volledig in het teken van de leren jekker (soms gecombineerd met ruime resille-lijfjes, sexy). Niets wereldschokkends, maar perfect uitgevoerd. Versace schokt wel. Magere jongens op de catwalk! In skinny new wave broekjes! Terwijl we van het merk toch eerder stoere bonken gewend zijn. De enige echt duidelijke links met het erfgoed van Versace zijn de optische prints, de rock'n roll spirit, en het balanceren tussen goede smaak en slechte smaak. Voorwaar een opwindend moment! Jesse Brouns