De mannenmodeweek is ongeveer halverwege. Vandaag showen onder anderen Giorgio Armani en Dsquared nog in Milaan. Morgenavond neemt Parijs over.

Tijd dus voor enkele vaststellingen. De mannenmode van zomer 2011 is eerder ingehouden. Er wordt weinig echt vernieuwends gebracht. Een aantal merken mikt op nieuwe, jongere klanten. Versace, bijvoorbeeld, dat met Martyn Ball een nieuwe ontwerper lanceert, en Emporio Armani, van wie de nieuwe niche minder duidelijk is (master and servant, om met Depeche Mode te spreken). Beige is populair, blauw ook (denim of niet), en in het verlengde daarvan: zeilers, kapiteins, en vissers. Groen heeft succes, in het bijzonder bij D&G (zie verder) en Bottega Veneta (met stip de beste t-shirts van het seizoen). We zagen veel naturel linnen, en interessante nieuwe broeken, zoals een felbedrukte hybride van jogging, zijden pyjama en sarouel, bij Emporio Armani en Roberto Cavalli (die op het kruis van een jongen een enorme bloem laat openbarsten; het effect is eerder poëtisch dan hardcore erotisch).

Gisteren stond Milaan in het teken van de honderdste verjaardag van Ermenegildo Zegna, de Noord-Italiaanse stoffenfabrikant en pakkenmaker. 's Ochtends toonde het merk back-to-back shows voor zijn formele lijn en Z Zegna, dat bestemd is voor een jonger publiek. 's Avonds was er een drukbijgewoond verjaardagsfeest in de Triënnale, het art deco tentoonstellingspaleis in het Sempione-park van Milaan (we kruisten er onder anderen de populaire Franse acteur Jean Reno).

Tusssenin zagen we een eerder mak defilé van Frida Giannini voor Gucci (ook bij haar veel blauw, waaronder geborduurde jeanshemden, maar toch vooral ingetogen pakken). D&G plaatste zijn show in het teken van Dejeuner sur l'herbe: een mannenpicknick met een catwalk van gras, veel groen, en hier en daar een Hawaii-print met palmboompjes, kwestie van het glamour-quotiënt enigszins te verhogen. Wat de finale - een reeks formele costuums in pastel - te maken had met het groene thema, bleef een raadsel.

Jesse Brouns

Bekijk alle mannendefilés in Milaan op Catwalk Weekend.

De mannenmodeweek is ongeveer halverwege. Vandaag showen onder anderen Giorgio Armani en Dsquared nog in Milaan. Morgenavond neemt Parijs over. Tijd dus voor enkele vaststellingen. De mannenmode van zomer 2011 is eerder ingehouden. Er wordt weinig echt vernieuwends gebracht. Een aantal merken mikt op nieuwe, jongere klanten. Versace, bijvoorbeeld, dat met Martyn Ball een nieuwe ontwerper lanceert, en Emporio Armani, van wie de nieuwe niche minder duidelijk is (master and servant, om met Depeche Mode te spreken). Beige is populair, blauw ook (denim of niet), en in het verlengde daarvan: zeilers, kapiteins, en vissers. Groen heeft succes, in het bijzonder bij D&G (zie verder) en Bottega Veneta (met stip de beste t-shirts van het seizoen). We zagen veel naturel linnen, en interessante nieuwe broeken, zoals een felbedrukte hybride van jogging, zijden pyjama en sarouel, bij Emporio Armani en Roberto Cavalli (die op het kruis van een jongen een enorme bloem laat openbarsten; het effect is eerder poëtisch dan hardcore erotisch). Gisteren stond Milaan in het teken van de honderdste verjaardag van Ermenegildo Zegna, de Noord-Italiaanse stoffenfabrikant en pakkenmaker. 's Ochtends toonde het merk back-to-back shows voor zijn formele lijn en Z Zegna, dat bestemd is voor een jonger publiek. 's Avonds was er een drukbijgewoond verjaardagsfeest in de Triënnale, het art deco tentoonstellingspaleis in het Sempione-park van Milaan (we kruisten er onder anderen de populaire Franse acteur Jean Reno). Tusssenin zagen we een eerder mak defilé van Frida Giannini voor Gucci (ook bij haar veel blauw, waaronder geborduurde jeanshemden, maar toch vooral ingetogen pakken). D&G plaatste zijn show in het teken van Dejeuner sur l'herbe: een mannenpicknick met een catwalk van gras, veel groen, en hier en daar een Hawaii-print met palmboompjes, kwestie van het glamour-quotiënt enigszins te verhogen. Wat de finale - een reeks formele costuums in pastel - te maken had met het groene thema, bleef een raadsel. Jesse Brouns Bekijk alle mannendefilés in Milaan op Catwalk Weekend.