Moderedactrice Ellen De Wolf vertoeft dezer dagen in Parijs voor de modeweek. Elke dag kiest ze haar favoriete look.

De show van Hedi Slimane voor Saint Laurent is steeds een van de meest besproken van het seizoen. Daarvoor wilden zelfs Alex Turner (van de Arctic Monkeys) en Miles Kane , samen de leadzangers van The Last Shadow Puppets, maandagavond afzakken naar Parijs. De heren lieten achteraf weten de kleren, en vooral de modellen die ze droegen, wel te smaken.

De collectie was afgeleid van de pop midden jaren zestig, toen Yves Saint Laurent zelf - net zoals Slimane nu - een antwoord trachtte te vinden op de opkomende jongerencultuur. Vooral de jassen, glitterjurkjes en uitstekende capes bleven ons bij.

Het bijhorend showboekje ,dat sinds enkele seizoenen als uitnodiging dient, was gewijd aan de kunstenaar John Baldessari, die bestaande of gevonden beelden gebruikt om er nieuwe werken mee te maken. En dat is misschien ook de beste manier om Slimanes werk voor Saint Laurent te beschrijven. Want nieuw is het niet, want hij toont op de catwalk, maar hedendaags en relevant dan weer wel.

Onze favoriet, en de look die het best Slimanes visie vertaalde: de parka met bontkraag, glittertop, zwarte leggings en met kristallen bezette Mary Janes.

Ellen De Wolf

Moderedactrice Ellen De Wolf vertoeft dezer dagen in Parijs voor de modeweek. Elke dag kiest ze haar favoriete look. De show van Hedi Slimane voor Saint Laurent is steeds een van de meest besproken van het seizoen. Daarvoor wilden zelfs Alex Turner (van de Arctic Monkeys) en Miles Kane , samen de leadzangers van The Last Shadow Puppets, maandagavond afzakken naar Parijs. De heren lieten achteraf weten de kleren, en vooral de modellen die ze droegen, wel te smaken. De collectie was afgeleid van de pop midden jaren zestig, toen Yves Saint Laurent zelf - net zoals Slimane nu - een antwoord trachtte te vinden op de opkomende jongerencultuur. Vooral de jassen, glitterjurkjes en uitstekende capes bleven ons bij. Het bijhorend showboekje ,dat sinds enkele seizoenen als uitnodiging dient, was gewijd aan de kunstenaar John Baldessari, die bestaande of gevonden beelden gebruikt om er nieuwe werken mee te maken. En dat is misschien ook de beste manier om Slimanes werk voor Saint Laurent te beschrijven. Want nieuw is het niet, want hij toont op de catwalk, maar hedendaags en relevant dan weer wel. Onze favoriet, en de look die het best Slimanes visie vertaalde: de parka met bontkraag, glittertop, zwarte leggings en met kristallen bezette Mary Janes. Ellen De Wolf