Terwijl Christopher Kane zijn bloesjes belegde met juwelen, vonden ze bij Burberry Prorsum een nieuw sociaal begrip uit: de Tweetwalk.

Het begon met vale leren jurkjes en stilaan kwamen de verrukelijk glanzende kleuren en bloemen erbij. De Schotse ontwerper Christopher Kane versneed zijn kleedjes, belegde zijn bloesjes met juwelen en wist tegelijkertijd in alles de eenvoud te bewaren. Een voltreffer.

Bekijk alle beelden van de Christopher Kane show op Catwalk Weekend.Burberry Prorsum herinterpreteerde zijn klassiekers à la Africana. De zomercollectie - die vaak nogal winters aandeed - bevatte hoge kokerrokken, kingsized handtassen en heel wat streepjes en reliëf. Overigens zorgde Burberry voor een primeur op het sociale mediaplatform door backstage foto's van de modellen enkele seconden voor hun catwalkoptreden via Twitter te verspreiden. De geboorte van de 'Tweetwalk'.

Bekijk alle beelden van de Burberry Prorsum show op Catwalk Weekend.

Peter Pilotto en Christopher de Vos haalden inspiratie voor hun lente/zomercollectie 2012 uit een recente trektocht naar Indonesië: "Een verbazende reis die ons de kans gaf de natuurlijke pracht van Java te ontdekken met al haar jungles, theeplantages, en vulkanische kraters." Al deze inspiratie barstte uit in psychedelisch aandoende prints verwijzend naar fauna, flora en zowat alle andere natuurverschijnselen.

Bekijk alle beelden van de Peter Pilotto show op Catwalk Weekend. Een frisse start voor Pringle of Scotland. De nieuwe creatief directeur Alistair Carr (opgevist uit de Balenciagapoel) zorgde voor heel wat geometrische prints en contrasterende kleurencombinaties met een minimalistische toets.

Bekijk alle beelden van de Pringle of Scotland show op Catwalk Weekend.

Vincent Fobelets

Terwijl Christopher Kane zijn bloesjes belegde met juwelen, vonden ze bij Burberry Prorsum een nieuw sociaal begrip uit: de Tweetwalk. Het begon met vale leren jurkjes en stilaan kwamen de verrukelijk glanzende kleuren en bloemen erbij. De Schotse ontwerper Christopher Kane versneed zijn kleedjes, belegde zijn bloesjes met juwelen en wist tegelijkertijd in alles de eenvoud te bewaren. Een voltreffer. Bekijk alle beelden van de Christopher Kane show op Catwalk Weekend.Burberry Prorsum herinterpreteerde zijn klassiekers à la Africana. De zomercollectie - die vaak nogal winters aandeed - bevatte hoge kokerrokken, kingsized handtassen en heel wat streepjes en reliëf. Overigens zorgde Burberry voor een primeur op het sociale mediaplatform door backstage foto's van de modellen enkele seconden voor hun catwalkoptreden via Twitter te verspreiden. De geboorte van de 'Tweetwalk'. Bekijk alle beelden van de Burberry Prorsum show op Catwalk Weekend. Peter Pilotto en Christopher de Vos haalden inspiratie voor hun lente/zomercollectie 2012 uit een recente trektocht naar Indonesië: "Een verbazende reis die ons de kans gaf de natuurlijke pracht van Java te ontdekken met al haar jungles, theeplantages, en vulkanische kraters." Al deze inspiratie barstte uit in psychedelisch aandoende prints verwijzend naar fauna, flora en zowat alle andere natuurverschijnselen. Bekijk alle beelden van de Peter Pilotto show op Catwalk Weekend. Een frisse start voor Pringle of Scotland. De nieuwe creatief directeur Alistair Carr (opgevist uit de Balenciagapoel) zorgde voor heel wat geometrische prints en contrasterende kleurencombinaties met een minimalistische toets. Bekijk alle beelden van de Pringle of Scotland show op Catwalk Weekend. Vincent Fobelets