Bekijk de rest van de beelden hier.

Door wat werd je geïnspireerd voor de prachtige prints en materialen?

Ik raakte gefascineerd door de kosmos en begon te lezen over het onderwerp en naar kunstwerken te zoeken die ermee te maken hadden. Het idee van een complexe, gestructureerde manier om het universum te vatten boeit me. Ook labyrinten vind ik mateloos interessant. Het idee van chaos en orde wilde ik in mijn collectie stoppen. Voorts heb ik elementen van balkantradities bestudeerd en raakte ik op het pad van folklore. De film 'Time of the Gypsies' van Emir Kusturica was een van de grootste inspiratiebronnen dit seizoen. Dat alles zit vervat in de nieuwe collectie.

Folklore, is dat geen moeilijk onderwerp vandaag de dag? Ben je niet bang om beschuldigd te worden van cultural appropration?

Folklore is inderdaad bijna een no go geworden in de mode. Je moet als ontwerper heel erg opletten dat je de tradities met respect behandeld en niets klakkeloos kopieert. Culturen met geschiedenis, die vaak beladen is, moet je niet zomaar als modeverschijnsel behandelen. Ik zal dan ook nooit zomaar silhouetten overnemen, ik doe er altijd iets nieuws mee. Ik druk er mijn eigen, moderne stempel op. Ik laat alle invloeden bij elkaar komen en werk instinctief aan nieuwe ontwerpen. Ik heb ook geprobeerd om het licht te houden door de verschillende technieken op een slimme manier samen te voegen. We hebben talloze technieken gecombineerd.

Werk je samen met experts voor de verschillende technieken of leer je onnoemelijk snel bij?

Ik werk wel degelijk samen met experts. Ik ben leergierig, maar zo snel kan ik helaas niet bijleren (lacht). Ik doe wel zelf aan onderzoek en laat me vervolgens bijstaan door specialisten. Ik ben een ontwerper die heel intensief aan research doet. Wanneer ik mijn ideeën klaar heb, toets ik ze af bij onze leveranciers. Zij geven dan feedback over de mogelijkheden. Ik wilde het bovendien ook draagbaar en licht maken dit seizoen.

En zeggen ze nooit 'neen, dit kunnen we echt niet'?

Natuurlijk wel (lacht). Maar dan spreken we erover en zoeken we een manier om het toch te verwezenlijken. Er is altijd wel een manier. Dankzij nieuwe technologieën en vakmannen die zich erin specialiseren, kunnen we ieder seizoen nieuwe dingen uitproberen. Het is een huwelijk tussen verschillende mensen met verschillende kennisgebieden. Dat maakt het zo interessant, we leren van elkaar en pushen elkaar om verder te gaan dan de vorige keer.

Ik raakte gefascineerd door de kosmos en begon te lezen over het onderwerp en naar kunstwerken te zoeken die ermee te maken hadden. Het idee van een complexe, gestructureerde manier om het universum te vatten boeit me. Ook labyrinten vind ik mateloos interessant. Het idee van chaos en orde wilde ik in mijn collectie stoppen. Voorts heb ik elementen van balkantradities bestudeerd en raakte ik op het pad van folklore. De film 'Time of the Gypsies' van Emir Kusturica was een van de grootste inspiratiebronnen dit seizoen. Dat alles zit vervat in de nieuwe collectie. Folklore is inderdaad bijna een no go geworden in de mode. Je moet als ontwerper heel erg opletten dat je de tradities met respect behandeld en niets klakkeloos kopieert. Culturen met geschiedenis, die vaak beladen is, moet je niet zomaar als modeverschijnsel behandelen. Ik zal dan ook nooit zomaar silhouetten overnemen, ik doe er altijd iets nieuws mee. Ik druk er mijn eigen, moderne stempel op. Ik laat alle invloeden bij elkaar komen en werk instinctief aan nieuwe ontwerpen. Ik heb ook geprobeerd om het licht te houden door de verschillende technieken op een slimme manier samen te voegen. We hebben talloze technieken gecombineerd. Ik werk wel degelijk samen met experts. Ik ben leergierig, maar zo snel kan ik helaas niet bijleren (lacht). Ik doe wel zelf aan onderzoek en laat me vervolgens bijstaan door specialisten. Ik ben een ontwerper die heel intensief aan research doet. Wanneer ik mijn ideeën klaar heb, toets ik ze af bij onze leveranciers. Zij geven dan feedback over de mogelijkheden. Ik wilde het bovendien ook draagbaar en licht maken dit seizoen. Natuurlijk wel (lacht). Maar dan spreken we erover en zoeken we een manier om het toch te verwezenlijken. Er is altijd wel een manier. Dankzij nieuwe technologieën en vakmannen die zich erin specialiseren, kunnen we ieder seizoen nieuwe dingen uitproberen. Het is een huwelijk tussen verschillende mensen met verschillende kennisgebieden. Dat maakt het zo interessant, we leren van elkaar en pushen elkaar om verder te gaan dan de vorige keer.