In beeld: hoogtepunten op London Fashion Week

In beeld: hoogtepunten op London Fashion Week
Shrimps © LP

Volg ons ook op Instagram voor meer backstage beelden en highlights van London Fashion Week.

Highlights London Fashion Week © Simone Rocha

Bij Simone Rocha opnieuw de meest feeërieke creaties. Al was een van de hoofdemoties tijdens het ontwerpen woede. 'De rode bloemen refereren naar de kleur van woede. Maar ik wilde het op een vredige manier brengen, vandaar de bloemen.' De ontwerpster verzamelde een legertje modellen van verschillende leeftijden om haar strijdbare collectie te showen. 'Ik heb gespeeld met vrouwelijke en mannelijke elementen in mijn collectie', legt Rocha uit. De creaties doen denken aan uniformen, en zijn een reflectie van de turbulente politieke tijden. De AW17 Simone Rocha vrouw is er geen die bij de pakken blijft zitten, maar een die zich strijdbaar opstelt, zonder aan elegantie en schoonheid in te boeten.

Highlights London Fashion Week © Wouter Van Vaerenbergh

Fashion East, een nonprofit die jonge ontwerpers in de spotlight plaatst, liet Matty Bovan presenteren in de Topshop Space. Zijn dystopische sci-fi collectie kreeg een prachtig decor, dat refereerde naar de stad waar hij opgroeide, York, maar ook naar de toekomst. Het leek wel een set voor een Duits Expressionistische film. De collectie was ook een viering van diversiteit en zo ook zijn modellen op de catwalk, die van verschillende windrichtingen kwamen.

Highlights London Fashion Week © Wouter Van Vaerenbergh

Een van dé namen die over ieders lippen rolt in de Britse modewereld: Molly Goddard. Met haar ongegeneerd vrolijke ontwerpen verrast en overtuigt ze de fashion scene. Roze, blauw, groen, geel: volgende herfst blijven deze lentekleuren gewoon verder dragen als het van Molly Goddard afhangt. Make-up artist Thomas de Kluyver, van M.A.C. Cosmetics, zorgde voor een bijpassende make-up look. 'Het is een ode aan de nineties girl. De look is er een die eruitziet alsof de meisjes hem zelf hebben aangebracht, in plaats van een make-up artist. Het is trouwens een uitnodiging om terug meer make-up te gebruiken, duik in je make-up koffer en experimenteer', klonk het backstage.

Highlights London Fashion Week © Lotte Philipsen

Jong talent Paula Knorr koos voor een presentatie met live muziek van het bevriende popduo MADSIUSOVANDA. Haar collectie heet dan ook 'Music on my mind' en is een verwijzing naar het creatieve proces van vrouwelijke muzikanten.

Highlights London Fashion Week © -

Creatief directeur Johnny Coca ging opnieuw aan de slag met Britse geschiedenis voor de nieuwe AW17 collectie van Mulberry. Hij slaagde erin om traditie met hedendaagse elementen te mixen. We zagen heel wat verwijzingen naar Britse aristocratie, de jaren zeventig en het plattelandsleven. Onze favoriete looks waren die met oversized truien en statement kleuren zoals roest, groen en oxblood. Ook in de handtassen kwam de vintage look naar voren, waarvoor de vakmannen van het merk zich kunnen uitleven.

Highlights London Fashion Week © LP

De nieuwe collectie van MM6 Maison Margiela werd opnieuw voorgesteld met een presentatie in New Bond Street. Er werd live gezeefdrukt en de lookbook shots van de nieuwe collectie werd voor onze ogen op de gevoelige plaat vastgelegd. Onze favoriete look hier is de oversized wollen trui. Die zien we trouwens in heel wat collecties opduiken, dus komende winter mag wat ons betreft een strenge zijn.

Highlights London Fashion Week © Instagram

De AW17 vrouw van accessoire-ontwerpster Anya Hindmarch is een Scandinavische schone. Lange benen in schortjes, dikke wollen truien, beschermende brillen, haar iconische rugzakken, rijkelijke mantels in poppy kleuren en - daar zijn we wat minder fan van - bonten details. De modellen zagen eruit alsof ze een verfrissende wandeling in de bergen hadden gemaakt dankzij de make-uplook van Val Garland voor M.A.C. Cosmetics. Met behulp van de Studio Finish concealer en de Prep + Prime stick kregen ze een erg frisse uitstraling, alsof de berglucht hun huid een opkikker heeft gegeven.

Highlights London Fashion Week © -

Op de tonen van Bubble Butt paradeerden de modellen tijdens de show van Topshop Unique over de catwalk. De AW17 vrouw van Topshop is een nieuwsgierige reizigster, die voor het eerst nieuwe horizonten verkent. De nieuwe collectie is behoorlijk kaleidoscopisch en duidelijk gericht op een jong publiek. Niet alle looks wisten ons te bekoren - enkele deden te veel denken aan J.LO in de jaren negentig - maar enkele ideeën gaan we zeker stelen.

Highlights London Fashion Week © -

Queen of print Mary Katrantzou doet het weer. De ontwerpster liet zich deze keer inspireren door de Disneyfilm 'Fantasia'. Fashion escapisme ten top. De technicolor film liet Katrantzou als kind dromen van een mooiere wereld. Die vertaalde ze nu naar een collectie, waar ongetwijfeld menig modefan van zal dromen.

Highlights London Fashion Week © Instagram

Van 'Nasty Woman', langs 'Love sees no colour' tot 'Fall in love and be more tender', Ashish bracht opnieuw een fikse dosis feelgood naar de London Fashion Week. Met glitter en positieve slogans gaan we misschien de wereld niet redden, maar we maken er in ieder geval een mooiere plek van. Glitter Trumps Hate? We hopen van wel!

Highlights London Fashion Week © Burberry

Creatief directeur van Burberry, Christopher Bailey, bracht een ode aan beeldhouwer Henry Moore. Daarvoor gebruikte hij een uitgepuurd kleurenpalet en interessante volumes.

Highlights London Fashion Week © LP

De tongue-in-cheek onschuld van Shrimps vertaalt zich voor de AW17 collectie naar poederkleuren, maar ook sterk rood en verwijzingen naar koninginnen uit een ver verleden. Zoals steeds bewijst het merk dat je met faux fur heel wat kanten uit kan. Voor het komende najaar werkten ze samen met Ganni voor een bijhorende schoenencollectie.