De soundtrack van een fashion show is een van de belangrijkste sfeermakers. Kiezen voor nummers die hun strepen al verdiend hebben is dus een slim, maar veilig plan. Onderstaande ontwerpers hebben meer lef en lieten tot dan toe onbekend talent door de boxen schallen terwijl de modellen in hun creaties over de catwalk schreden. Opvallend is dat de meeste doorbrekende bands hun nummers live te berde brengen. Zo krijgen de aanwezigen een muziekoptreden gratis bovenop de fashion show.

Hipsters die het geluk hebben tickets te bemachtigen voor fashion shows, kunnen hier hun nieuwste favoriete indieband ontdekken, kidnappen en voor eeuwig in hun kelder opsluiten. Hieronder enkele namen van designers waar je het meeste kans maakt op het spotten van doorbrekende bands. You're welcome.

Rebecca Minkoff

Minkoff kiest eigenhandig de bands die haar shows mogen opleuken. Onder andere Janelle Monae, Little Daylight, Wild Club en Theophilus London mochten hun keel al opentrekken voor haar shows.

Theophilus London (F/W12)

Wild Club (F/W13)

Baja East

Tijdens de voorbije modeweken toonde Abir Haronni dat zee en uitstekende zangeres is én dat ze de ninetiescanon onder de knie heeft. Indrukwekkend.

Abir Haronni (S/S15)

Saint Laurent

Hedi Slimane van Saint Laurent is een grote muziekliefhebber. Niet alleen werkt hij samen met grote namen, hij geeft ook jong talent een duwtje in de rug. De LA-band Cherry Glazerr was al te horen in reclamevideo's en tijdens de FW14 show van Saint Laurent. Kan tellen voor jonge veulens die pas komen piepen.

Cherry Glazerr (F/W14)

Vera Wang

Het nummer 'Changelings' van de Britse Gazelle Twin in de remixversie was de perfecte romantische en spooky soundtrack voor de herfst- en wintershow (2013) van Vera Wang.

Timo Weiland

Met een blonde babe als leadzangeres ging Cable perfect op in de modellencrowd van Timo Weiland. (FW 2013)

Maison Kitsuné

Dat Maison Kitsuné naast een modemerk ook een record label is, zorgt voor heel wat interessante soundtracks. Zo traden Say Lou Lou, Yelle en Citizens! ooit allemaal samen op tijdens een show van het fashion label (FW 2013).

Burberry

Christopher Bailey is een grote muziekliefhebber en doet er alles aan om jong muzikaal talent een podium te geven. Zowel tijdens zijn shows voor Burberry als op het Burberry Acoustic platform laat hij nieuwe bands opdraven. De ontwerper heeft een erg goede neus voor artiesten die op de rand van hun doorbraak staan.

James Bay (S/S15 womenswear)

George Ezra (S/S Womenswear 2014)

Chanel

Optreden in het Grand Palais in Parijs is niet iedereen gegund. Karl Lagerfeld gaf deze kans aan Chromatics, de synthpoppers uit Portland.

Chromatics (S/S13)

Public School

Cool kids gaan uiteraard om met cool kids. De ontwerpers van Public School kenden via hun vrienden een hip R&B-bandje en lieten hen prompt de soundtrack van hun show voorzien.

Twin Shadow (S/S15)

Eckhaus Latta

Fashion darling Dev Hynes verspreidde enkele zangeressen door het publiek en zorgde voor een schitterende soundtrack tijdens de show van Eckhaus Latta.

Via Fashionista

(LP)

De soundtrack van een fashion show is een van de belangrijkste sfeermakers. Kiezen voor nummers die hun strepen al verdiend hebben is dus een slim, maar veilig plan. Onderstaande ontwerpers hebben meer lef en lieten tot dan toe onbekend talent door de boxen schallen terwijl de modellen in hun creaties over de catwalk schreden. Opvallend is dat de meeste doorbrekende bands hun nummers live te berde brengen. Zo krijgen de aanwezigen een muziekoptreden gratis bovenop de fashion show. Rebecca MinkoffMinkoff kiest eigenhandig de bands die haar shows mogen opleuken. Onder andere Janelle Monae, Little Daylight, Wild Club en Theophilus London mochten hun keel al opentrekken voor haar shows. Theophilus London (F/W12)Wild Club (F/W13)Baja EastTijdens de voorbije modeweken toonde Abir Haronni dat zee en uitstekende zangeres is én dat ze de ninetiescanon onder de knie heeft. Indrukwekkend. Abir Haronni (S/S15)Saint LaurentHedi Slimane van Saint Laurent is een grote muziekliefhebber. Niet alleen werkt hij samen met grote namen, hij geeft ook jong talent een duwtje in de rug. De LA-band Cherry Glazerr was al te horen in reclamevideo's en tijdens de FW14 show van Saint Laurent. Kan tellen voor jonge veulens die pas komen piepen. Cherry Glazerr (F/W14)Vera WangHet nummer 'Changelings' van de Britse Gazelle Twin in de remixversie was de perfecte romantische en spooky soundtrack voor de herfst- en wintershow (2013) van Vera Wang. Timo Weiland Met een blonde babe als leadzangeres ging Cable perfect op in de modellencrowd van Timo Weiland. (FW 2013)Maison KitsunéDat Maison Kitsuné naast een modemerk ook een record label is, zorgt voor heel wat interessante soundtracks. Zo traden Say Lou Lou, Yelle en Citizens! ooit allemaal samen op tijdens een show van het fashion label (FW 2013). BurberryChristopher Bailey is een grote muziekliefhebber en doet er alles aan om jong muzikaal talent een podium te geven. Zowel tijdens zijn shows voor Burberry als op het Burberry Acoustic platform laat hij nieuwe bands opdraven. De ontwerper heeft een erg goede neus voor artiesten die op de rand van hun doorbraak staan. James Bay (S/S15 womenswear)George Ezra (S/S Womenswear 2014)Chanel Optreden in het Grand Palais in Parijs is niet iedereen gegund. Karl Lagerfeld gaf deze kans aan Chromatics, de synthpoppers uit Portland. Chromatics (S/S13)Public SchoolCool kids gaan uiteraard om met cool kids. De ontwerpers van Public School kenden via hun vrienden een hip R&B-bandje en lieten hen prompt de soundtrack van hun show voorzien. Twin Shadow (S/S15)Eckhaus LattaFashion darling Dev Hynes verspreidde enkele zangeressen door het publiek en zorgde voor een schitterende soundtrack tijdens de show van Eckhaus Latta. Via Fashionista(LP)