Modeontwerper Hedi Slimane en modejournaliste Cathy Horyn zijn in een bittere woordenstrijd beland na de show van Slimane voor het modehuis Saint Laurent. Dat meldt WWD.

Modecriticus Horyn was niet uitgenodigd op de show van Saint Laurent en maakte een verslag gebaseerd op basis van foto's en videomateriaal. Ze concludeerde dat de collectie wel leuk, maar allesbehalve vernieuwend was. "Ik had meer verwacht van zijn debuut en dat terwijl de concurrentie zoals Balenciaga, Dior en Lanvin het enorm goed doen", schreef ze op haar On the Runway blog.

In de blogpost verwijst ze ook naar de reden waarom ze niet was uitgenodigd, een verhaal dat begint in 2004. Toen schreef Cathy Horyn een verslag van de show van Raf Simons voor Saint Laurent. Daarin zei ze dat Hedi Slimane niet had kunnen bestaan zonder het voorbeeld van de ontwerpen van Raf Simons, net zoals Simons niet had kunnen bestaan zonder Helmut Lang. Hiermee wou ze aantonen dat mode blijft evolueren en dat ontwerpers leren van mekaar. Het verslag schoot echter in het verkeerde keelgat bij Hedi Slimane. Sindsdien is de relatie tussen de twee er een van bittere woorden.

Hedi Slimane reageerde op de laatste review met een tweet waarin hij Horyn een bullebak en stand-up comedian noemt. "Wat mij betreft, krijgt ze nooit meer een uitnodiging voor een Saint Laurent show." Horyn wimpelde het hele dispuut af met: "Ik vind het allemaal grote nonsens." (RDM)

Modeontwerper Hedi Slimane en modejournaliste Cathy Horyn zijn in een bittere woordenstrijd beland na de show van Slimane voor het modehuis Saint Laurent. Dat meldt WWD.Modecriticus Horyn was niet uitgenodigd op de show van Saint Laurent en maakte een verslag gebaseerd op basis van foto's en videomateriaal. Ze concludeerde dat de collectie wel leuk, maar allesbehalve vernieuwend was. "Ik had meer verwacht van zijn debuut en dat terwijl de concurrentie zoals Balenciaga, Dior en Lanvin het enorm goed doen", schreef ze op haar On the Runway blog. In de blogpost verwijst ze ook naar de reden waarom ze niet was uitgenodigd, een verhaal dat begint in 2004. Toen schreef Cathy Horyn een verslag van de show van Raf Simons voor Saint Laurent. Daarin zei ze dat Hedi Slimane niet had kunnen bestaan zonder het voorbeeld van de ontwerpen van Raf Simons, net zoals Simons niet had kunnen bestaan zonder Helmut Lang. Hiermee wou ze aantonen dat mode blijft evolueren en dat ontwerpers leren van mekaar. Het verslag schoot echter in het verkeerde keelgat bij Hedi Slimane. Sindsdien is de relatie tussen de twee er een van bittere woorden. Hedi Slimane reageerde op de laatste review met een tweet waarin hij Horyn een bullebak en stand-up comedian noemt. "Wat mij betreft, krijgt ze nooit meer een uitnodiging voor een Saint Laurent show." Horyn wimpelde het hele dispuut af met: "Ik vind het allemaal grote nonsens." (RDM)