Gisteren maakten de Parijse catwalks plaats voor de voorstelling van de meest delicate, verfijnde en exclusieve mode ter wereld: de Haute Couture. Christian Dior beet de spits af. Creatief directeur John Galliano ziet de superrijke vrouwen der aarde in de zomer van 2010 als amazones. Hij presenteerde in de immense historische salons van Dior ultra-gecentreerde jasjes gecombineerd met lange, wijde rokken waarmee de dames zouden kunnen gaan paardrijden, vaak afgewerkt met kleine zwarte hoedjes. Daarna was het de beurt aan modellen in opulente baljurken met rijke broderie. Front row: Kylie Minogue en couturier Pierre Cardin.

Giorgio Armani toonde met zijn Privé-collectie de gewoonlijke , elegante rode loperjurken. Hij liet scherpe en gestroomlijnde silhouetten verschijnen onder het maanlicht. Het maanmotief was trouwens aanwezig doorheen de hele show, zowel in de kleuren -met veel zwart en wit- als in de juwelen. Op de eerste rij onder andere Tina Turner.

De jonge Alexis Mabille (31) startte zijn defilé met een schizofreen kleurenpalet. Vaak sneed hij zijn silhouetten in twee: half in het somber zwart en half in heldere kleuren. Ook de kapsels en schoenen werden geometrisch opgedeeld in twee kleuren. De combinaties: zwart met rood en fuchsia of zwart met elektrisch blauw en ananasgeel. Dita Von Teese applaudisseerde enthousiast.

Haute Couture is voor de grote modehuizen in de eerste plaats een uithangbord, een imago. De lijnen zijn voor de topmerken doorgaans niet rendabel maar helpen hun verkoop van parfums en accessoires vooruit. Ook de komende twee dagen toont een select clubje modehuizen nog zijn meest exclusieve lijn in Parijs.

Ann Heylens.

Bekijk de volledige Haute Couture-defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

Gisteren maakten de Parijse catwalks plaats voor de voorstelling van de meest delicate, verfijnde en exclusieve mode ter wereld: de Haute Couture. Christian Dior beet de spits af. Creatief directeur John Galliano ziet de superrijke vrouwen der aarde in de zomer van 2010 als amazones. Hij presenteerde in de immense historische salons van Dior ultra-gecentreerde jasjes gecombineerd met lange, wijde rokken waarmee de dames zouden kunnen gaan paardrijden, vaak afgewerkt met kleine zwarte hoedjes. Daarna was het de beurt aan modellen in opulente baljurken met rijke broderie. Front row: Kylie Minogue en couturier Pierre Cardin. Giorgio Armani toonde met zijn Privé-collectie de gewoonlijke , elegante rode loperjurken. Hij liet scherpe en gestroomlijnde silhouetten verschijnen onder het maanlicht. Het maanmotief was trouwens aanwezig doorheen de hele show, zowel in de kleuren -met veel zwart en wit- als in de juwelen. Op de eerste rij onder andere Tina Turner. De jonge Alexis Mabille (31) startte zijn defilé met een schizofreen kleurenpalet. Vaak sneed hij zijn silhouetten in twee: half in het somber zwart en half in heldere kleuren. Ook de kapsels en schoenen werden geometrisch opgedeeld in twee kleuren. De combinaties: zwart met rood en fuchsia of zwart met elektrisch blauw en ananasgeel. Dita Von Teese applaudisseerde enthousiast. Haute Couture is voor de grote modehuizen in de eerste plaats een uithangbord, een imago. De lijnen zijn voor de topmerken doorgaans niet rendabel maar helpen hun verkoop van parfums en accessoires vooruit. Ook de komende twee dagen toont een select clubje modehuizen nog zijn meest exclusieve lijn in Parijs.Ann Heylens. Bekijk de volledige Haute Couture-defilés in Parijs op Catwalk Weekend.