Ashley Graham, Amber Valletta, Andreja Peji?, Freja Beha Erichsen, Jourdan Dunn, moeder en dochter Pat en Anna Cleveland en de rest van het modellenteam bij H&M Studio kropen in de huid van nomaden in een sprookjesachtige setting. Onder begeleiding van een live koor schreden - en schoven in sommige gevallen helaas - de modellen over de catwalk. Van Mexicaanse hoeden tot Midden-Oosterse jurken: H&M ging op reis en bracht inspiratie van sprookjesachtige bestemmingen met zich mee.

Empowerment

Jeugdig of matuur, maatje 34 of 44, kaukasisch, aziatisch of zwart: de catwalk van H&M Studio kleurde erg divers. Het beroemde transgender model Andreja Pejic mocht bovendien de show afsluiten.

Op die manier profileert H&M zich als een merk dat inzet op vrouwelijke schoonheid in verscheidene vormen. Een stap in de goede richting, want H&M is een merk dat bekend is bij iedereen die al eens een voet in een winkelstraat gezet heeft. Het staat voor democratische mode en door in te spelen op diversiteit brengt het label vrouwelijke empowerment naar het volk.

Een tip voor de volgende keer zou kunnen zijn dat er naast de gebruikelijke uithangborden zoals Ashley Graham en Andreja Pejic ook enkele minder bekende diverse schoonheden gecast kunnen worden. Zo vermijden we immers dat diversiteit slechts een hype wordt.

Looking good! Amber Valletta voor #hmstudioaw16 #pfw16

Een foto die is geplaatst door Knack Weekend (@knackweekend) op

Ashley Graham, Amber Valletta, Andreja Peji?, Freja Beha Erichsen, Jourdan Dunn, moeder en dochter Pat en Anna Cleveland en de rest van het modellenteam bij H&M Studio kropen in de huid van nomaden in een sprookjesachtige setting. Onder begeleiding van een live koor schreden - en schoven in sommige gevallen helaas - de modellen over de catwalk. Van Mexicaanse hoeden tot Midden-Oosterse jurken: H&M ging op reis en bracht inspiratie van sprookjesachtige bestemmingen met zich mee.Empowerment Jeugdig of matuur, maatje 34 of 44, kaukasisch, aziatisch of zwart: de catwalk van H&M Studio kleurde erg divers. Het beroemde transgender model Andreja Pejic mocht bovendien de show afsluiten.Op die manier profileert H&M zich als een merk dat inzet op vrouwelijke schoonheid in verscheidene vormen. Een stap in de goede richting, want H&M is een merk dat bekend is bij iedereen die al eens een voet in een winkelstraat gezet heeft. Het staat voor democratische mode en door in te spelen op diversiteit brengt het label vrouwelijke empowerment naar het volk. Een tip voor de volgende keer zou kunnen zijn dat er naast de gebruikelijke uithangborden zoals Ashley Graham en Andreja Pejic ook enkele minder bekende diverse schoonheden gecast kunnen worden. Zo vermijden we immers dat diversiteit slechts een hype wordt.