Op de finale dag van de coutureweek in Parijs toonde Elie Saab een reeks pastelkleurige rodeloperjurken in vederlichte zijde. Later op de dag nam Gaultier zijn selecte publiek mee op een wilde reis door Zuid-Amerika. En Valentino pakte het kleurrijk en hedendaags aan met neontinten.

Een tequila hadden de genodigden van Jean Paul Gaultier niet nodig. Hoewel hij zelf al twintig jaar niet meer in Mexico geweest is, bracht de Franse ontwerper hen met zijn haute couture collectie voor de lente van 2010 in Mexicaanse stemming. Zijden stoffen in talloze kleuren werden gelaagd en gerafeld om het patroon op te roepen dat vaak gebruikt wordt in Mexicaanse tapijten. Ook interpretaties van de sombrero en vlechtkapsels verwezen naar het Zuid-Amerikaanse land. Gaultier verweefde ook stroken leder, jersey en linten in de meest sexy avondjurken die in Parijs werden vertoond.

Designerduo Chiuri en Piccioli van het Romeinse huis Valentinotrachtte in zijn show een soort van 'virtueel Eden' op te roepen. Ze projecteerden video-animaties van ruisende boomkruinen en gebruikten Avatar-achtige blauwe make-up voor de modellen. Vlinderjurken, gevlekte tunieken en flinterdunne japonnen deden aan bosnimfen denken. Neonkleuren, een mix van materialen en enkele agressievere silhoutten, zoals gescheurde leggings, gaven de collectie een scherp kantje.

Elie Saab liet een eindeloze stroom zeemeermin-avondjurken op de catwalk los, in nude-en pastelkleuren met veel kant en minder glitter. Met als uitzondering enkele zilveren zomen. De Israëlische ontwerper koos duidelijk voor het tuin-thema en bedrukte enkele baljurken met Monet-achtige bloemenprinten.

De modewereld komt nu even op adem tot 11 februari. Dan gaat de fashion week in New York van start waar de prêt-à-porter voor komende winter getoond wordt.

Ann Heylens.

Bekijk alle haute couturedefilés op Catwalk Weekend.

Op de finale dag van de coutureweek in Parijs toonde Elie Saab een reeks pastelkleurige rodeloperjurken in vederlichte zijde. Later op de dag nam Gaultier zijn selecte publiek mee op een wilde reis door Zuid-Amerika. En Valentino pakte het kleurrijk en hedendaags aan met neontinten. Een tequila hadden de genodigden van Jean Paul Gaultier niet nodig. Hoewel hij zelf al twintig jaar niet meer in Mexico geweest is, bracht de Franse ontwerper hen met zijn haute couture collectie voor de lente van 2010 in Mexicaanse stemming. Zijden stoffen in talloze kleuren werden gelaagd en gerafeld om het patroon op te roepen dat vaak gebruikt wordt in Mexicaanse tapijten. Ook interpretaties van de sombrero en vlechtkapsels verwezen naar het Zuid-Amerikaanse land. Gaultier verweefde ook stroken leder, jersey en linten in de meest sexy avondjurken die in Parijs werden vertoond. Designerduo Chiuri en Piccioli van het Romeinse huis Valentinotrachtte in zijn show een soort van 'virtueel Eden' op te roepen. Ze projecteerden video-animaties van ruisende boomkruinen en gebruikten Avatar-achtige blauwe make-up voor de modellen. Vlinderjurken, gevlekte tunieken en flinterdunne japonnen deden aan bosnimfen denken. Neonkleuren, een mix van materialen en enkele agressievere silhoutten, zoals gescheurde leggings, gaven de collectie een scherp kantje. Elie Saab liet een eindeloze stroom zeemeermin-avondjurken op de catwalk los, in nude-en pastelkleuren met veel kant en minder glitter. Met als uitzondering enkele zilveren zomen. De Israëlische ontwerper koos duidelijk voor het tuin-thema en bedrukte enkele baljurken met Monet-achtige bloemenprinten. De modewereld komt nu even op adem tot 11 februari. Dan gaat de fashion week in New York van start waar de prêt-à-porter voor komende winter getoond wordt. Ann Heylens. Bekijk alle haute couturedefilés op Catwalk Weekend.