Spectrum van Florence and the Machine als soundtrack voor een modeshow gebruiken zouden wij normaal klasseren onder "het er u makkelijk vanaf brengen", maar Veronica Etro mag een van de weinige ontwerpers zijn wiens collectie volledig bij de song aansloot. Krachtig en tegelijkertijd etherisch is wat wij onthouden.
Katrin Swartenbroux, verslaggeefster in Milaan
Etro is een merk met een vaste fanbasis; mensen die houden van de paisleyprint die destijds door Gimmo Etro werd geïntroduceerd. Dochter Veronica nam het roer over en slaagde erin de paisleyprint te vertalen naar de 21e eeuw, met een dromerige SS13collectie die vrijdag werd voorgesteld tegen een indrukwekkend decor in hartje Milaan.

Met Prada nog maar net achter de kiezen trok Etro het Oosterse thema door en liet kimono's, sari's en judogi's over de catwalk schrijden. Hoewel ze niet de enige is die resoluut kiest voor prints gaf Etro de digitale technieken die daar vandaag de dag voor gebruikt worden een duidelijke middenvinger en koos ze voor kleurrijke handgeschilderde motieven van bloemen, bladeren, vogels, hagedissen en vlinders.Om het geheel niet te zwaar te maken werden de patronen afgewisseld met strepen of witte en zwarte ademruimtes die de kleuren nog meer deden uitkomen.

Cleane, strakke silhouetten ondersteunden het decoratieve effect van de prints terwijl de accessoires ons nogmaals meenamen naar het verre Oosten. Lange oorbellen met een knipoog naar India, harde gevouwen clutches die meer origami leken en boeddhistische sandalen, al dan niet met hak vervolledigden een zomercollectie die evenveel power als rust uitstraalde.

Spectrum van Florence and the Machine als soundtrack voor een modeshow gebruiken zouden wij normaal klasseren onder "het er u makkelijk vanaf brengen", maar Veronica Etro mag een van de weinige ontwerpers zijn wiens collectie volledig bij de song aansloot. Krachtig en tegelijkertijd etherisch is wat wij onthouden. Katrin Swartenbroux, verslaggeefster in Milaan Etro is een merk met een vaste fanbasis; mensen die houden van de paisleyprint die destijds door Gimmo Etro werd geïntroduceerd. Dochter Veronica nam het roer over en slaagde erin de paisleyprint te vertalen naar de 21e eeuw, met een dromerige SS13collectie die vrijdag werd voorgesteld tegen een indrukwekkend decor in hartje Milaan. Met Prada nog maar net achter de kiezen trok Etro het Oosterse thema door en liet kimono's, sari's en judogi's over de catwalk schrijden. Hoewel ze niet de enige is die resoluut kiest voor prints gaf Etro de digitale technieken die daar vandaag de dag voor gebruikt worden een duidelijke middenvinger en koos ze voor kleurrijke handgeschilderde motieven van bloemen, bladeren, vogels, hagedissen en vlinders.Om het geheel niet te zwaar te maken werden de patronen afgewisseld met strepen of witte en zwarte ademruimtes die de kleuren nog meer deden uitkomen. Cleane, strakke silhouetten ondersteunden het decoratieve effect van de prints terwijl de accessoires ons nogmaals meenamen naar het verre Oosten. Lange oorbellen met een knipoog naar India, harde gevouwen clutches die meer origami leken en boeddhistische sandalen, al dan niet met hak vervolledigden een zomercollectie die evenveel power als rust uitstraalde.