De crisis blijft de mode parten spelen. Er is dit seizoen minder volk in Milaan, bevestigt de receptionist van ons hotel, en er zijn minder shows dan gewoonlijk. Gevestigde waarden als Missoni, Moschino en Fendi ontbreken op de kalender. Veel ontwerpers blijven op veilig spelen (wat resulteert in een overvloed van grijzen en beiges). Merken trachten hun identiteit te bewaren, of terug te vinden.

Frida Giannini zet bij Gucci een opvallend sobere collectie neer, maar de vraag is of het imago van het merk überhaupt nog gered kan worden: Gucci is overduidelijk een symbool van de late jaren negentig, zonder veel relevantie in 2010. Of Giannini daar veel kan aan verhelpen, is nog de vraag. De collectie van Etro is eveneens relatief sober. Ontwerper Kean Etro kiest voor de natuur, met gedempte kleuren, zachte prints, en uilengejank op de klankband. De stijl past in de veredelde bergbeklimmerslook die het seizoen domineert (investeer alvast in een paar bottines).

Over relevantie gesproken: het is opvallend dat er in de mode nog plek is voor een dinosaurus als Roberto Cavalli. Hij volhardt in zijn esthetiek, en dat siert hem. Hij combineert dit keer epailletten met houthakkersruit, en brengt geperforeerde leren jasjes met dubbele pelsen kraag. De collectie is ver van hapklaar, en dat maakt ze interessant, zelfs verleidelijk. Op de geluidsband: Dream Baby Dream van Suicide. Mogen we er op wijzen dat Yohji Yamamoto daags voor zijn failliet Que sera, sera door de luidsprekers liet schallen?

Jesse Brouns

Bekijk alle defilés van de mannenmode in Milaan op Catwalk Weekend.

De crisis blijft de mode parten spelen. Er is dit seizoen minder volk in Milaan, bevestigt de receptionist van ons hotel, en er zijn minder shows dan gewoonlijk. Gevestigde waarden als Missoni, Moschino en Fendi ontbreken op de kalender. Veel ontwerpers blijven op veilig spelen (wat resulteert in een overvloed van grijzen en beiges). Merken trachten hun identiteit te bewaren, of terug te vinden. Frida Giannini zet bij Gucci een opvallend sobere collectie neer, maar de vraag is of het imago van het merk überhaupt nog gered kan worden: Gucci is overduidelijk een symbool van de late jaren negentig, zonder veel relevantie in 2010. Of Giannini daar veel kan aan verhelpen, is nog de vraag. De collectie van Etro is eveneens relatief sober. Ontwerper Kean Etro kiest voor de natuur, met gedempte kleuren, zachte prints, en uilengejank op de klankband. De stijl past in de veredelde bergbeklimmerslook die het seizoen domineert (investeer alvast in een paar bottines). Over relevantie gesproken: het is opvallend dat er in de mode nog plek is voor een dinosaurus als Roberto Cavalli. Hij volhardt in zijn esthetiek, en dat siert hem. Hij combineert dit keer epailletten met houthakkersruit, en brengt geperforeerde leren jasjes met dubbele pelsen kraag. De collectie is ver van hapklaar, en dat maakt ze interessant, zelfs verleidelijk. Op de geluidsband: Dream Baby Dream van Suicide. Mogen we er op wijzen dat Yohji Yamamoto daags voor zijn failliet Que sera, sera door de luidsprekers liet schallen? Jesse Brouns Bekijk alle defilés van de mannenmode in Milaan op Catwalk Weekend.