Chanel

Na een kunstgalerie, supermarkt en Parijse quartier liet Karl Lagerfeld de Grand Palais dit seizoen verbouwen tot een traditionele, Franse brasserie. Het was Lagerfelds "visie op Frankrijk, van een vreemdeling die vindt dat het land zo slecht nog niet is."

REUTERS
© REUTERS

Voor de show kon het publiek in een van de drie bars van Brasserie Gabrielle koffie, thee, fruitsap en croissants krijgen, geserveerd door tientallen obers in een zwart-wit pak. De show opende zoals dat de laatste seizoenen de gewoonte is bij Chanel met model Cara Delevingne in een niet zo traditioneel tweed pakje met mouwen van dons, doorstikt en bezet met strikjes. Er werden bijna honderd silhouetten getoond, allemaal op hetzelfde model schoenen: slingbacks met een laag hakje. Er waren handtassen met kleine lepeltjes op, hemden die leken op laagjes servetten en heel veel tweed.

REUTERS
© REUTERS

Tegen het einde van de show namen de modellen een voor een plaats aan de bar of op een van de leren banken van de brasserie. Daar bleven ze ook na de show zitten, zodat iedereen hen van dichtbij kon fotograferen. Karl Lagerfeld zelf ging als een echte maître achter de bar staan: niet om koffie te zetten, uiteraard, maar om meer dan een half uur lang te praten met de honderden gasten die een plaatsje aan zijn toog wilden.

Modellen Cara Delevingne en Kendall Jenner genieten ook van een glaasje fruitsap aan de bar , REUTERS
Modellen Cara Delevingne en Kendall Jenner genieten ook van een glaasje fruitsap aan de bar © REUTERS
Na een kunstgalerie, supermarkt en Parijse quartier liet Karl Lagerfeld de Grand Palais dit seizoen verbouwen tot een traditionele, Franse brasserie. Het was Lagerfelds "visie op Frankrijk, van een vreemdeling die vindt dat het land zo slecht nog niet is." Voor de show kon het publiek in een van de drie bars van Brasserie Gabrielle koffie, thee, fruitsap en croissants krijgen, geserveerd door tientallen obers in een zwart-wit pak. De show opende zoals dat de laatste seizoenen de gewoonte is bij Chanel met model Cara Delevingne in een niet zo traditioneel tweed pakje met mouwen van dons, doorstikt en bezet met strikjes. Er werden bijna honderd silhouetten getoond, allemaal op hetzelfde model schoenen: slingbacks met een laag hakje. Er waren handtassen met kleine lepeltjes op, hemden die leken op laagjes servetten en heel veel tweed. Tegen het einde van de show namen de modellen een voor een plaats aan de bar of op een van de leren banken van de brasserie. Daar bleven ze ook na de show zitten, zodat iedereen hen van dichtbij kon fotograferen. Karl Lagerfeld zelf ging als een echte maître achter de bar staan: niet om koffie te zetten, uiteraard, maar om meer dan een half uur lang te praten met de honderden gasten die een plaatsje aan zijn toog wilden.