De favoriete looks van moderedactrice Ellen De Wolf in Milaan

De favoriete looks van moderedactrice Ellen De Wolf in Milaan
Mode is een sprookje, of dat wilden Dolce en Gabbana op een regenachtige zondagmiddag in Milaan ons toch graag doen geloven. De show was een ode aan de sprookjes van Walt Disney, met referenties naar zowat alle belangrijke tekenfilmprinsessen: Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje,... Leuk voor de gasten in de zaal, die hun kindertijd weer even tot leven zagen komen, maar of dit ook de droom is van de klassieke Dolce & Gabbana-klant blijft maar de vraag. © Instagram

Gucci © Reuters

'Een beetje van alles', zo zou je de show van Gucci - op de eerste dag van de Milanese modeweek - kunnen samenvatten. 'Seventies mods' had ook gekund, maar dat zou de eclectische mix die we vandaag op de catwalk zagen geen recht aandoen. Het was een geordende chaos van uiteenlopende materialen en kleuren, die op een of andere manier toch lijken samen te horen: van een roze bontmantel tot een groene glitterjurk, gevederde rokken, double-breasted kostuums en een brokaat legerjasje. Dat alles afgewerkt met grote brillen, hoedjes met sluier, parels en met graffiti bespoten handtassen.

Max Mara © Instagram Yana Bovenistier

Ze wordt door iedereen getipt als 'the one to watch' en gisteren mocht het Belgische model Yana Bovenistier ook de show van Max Mara openen en afsluiten. Een eer die meestal enkel hun campagnemeisjes te beurt valt. De collectie bracht ons terug naar het Berlijn van de jaren twintig. Aan de legendarische Bauhaus-school studeerden toen meer vrouwen dan mannen. Max Mara's gebruik van indringende kleuren in combinatie met patronen als ruiten en grote pijlen waren een mooie weerspiegeling van die tijd. Pailletten en met plastic afgewerkte jassen vormden een tegengewicht voor de klassiekers van het huis in luxe materialen als alpaca en kasjmier. Zonder twijfel een van de mooiste collecties die we dit seizoen in Milaan al zagen.

Diesel Black Gold © Diesel

Na enkele seizoenen in New York, keert het Italiaanse label Diesel met zijn Diesel Black Gold collectie terug naar zijn roots: Milaan. Denim, nylon en leer in donkerblauw en zwart waren zoals verwacht de basis van de collectie, die in het teken stond van de chique biker girl. Vooral de jassen maakten indruk, met een prachtige oversized biker jacket in zwarte shearling als uitschieter.

Jil Sander © Instagram

Wie houdt van scherp gesneden, stijlvolle silhouetten die autoriteit uitstralen, weet dat zij bij Jil Sander moet zijn. Ze zal de kwaliteitsvolle basics jaren kunnen dragen. Vernieuwend was de show van gisteren dan ook moeilijk te noemen, maar wel meer dan degelijk. En als ontwerper Rodolfo Paglialunga zich dan toch even laat gaan, komen daar verrassende resultaten uit, zoals een mooie jurk in zachtroze metalliek of een lange, harige grijze trui over een kokerrok in glanzende gaatjesstof.

Dolce & Gabbana © Instagram

Mode is een sprookje, of dat wilden Dolce en Gabbana op een regenachtige zondagmiddag in Milaan ons toch graag doen geloven. De show was een ode aan de sprookjes van Walt Disney, met referenties naar zowat alle belangrijke tekenfilmprinsessen: Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje,... Leuk voor de gasten in de zaal, die hun kindertijd weer even tot leven zagen komen, maar of dit ook de droom is van de klassieke Dolce & Gabbana-klant blijft maar de vraag.