Na de amazones van Galliano voor Christian Dior op maandag, was het gisteren in Parijs de beurt aan de haute couture van Chanel voor de zomer van 2010. Wat kon Karl Lagerfeld na 53 couturecollecties voor het Franse huis nog doen ? Zwart en wit, goud, navy? Allemaal al gehad. Dit seizoen gaat hij voor 'neon-barok', met zilveren kralen, korte zomen en een ijscrème-kleurenpalet. Hij blaast ook een omstreden zomersilhouet nieuw leven in: de broekrok.

Verder krijgt de klassieke tweedsuit van het huis een mooie pastelmake-over en herinterpreteerde Lagerfeld nog enkele andere Chanel-klassiekers: geen parels aan de hals meer, maar aan de zolen van zilveren schoenen en enkellaarsjes. En de 'little black dress' moet plaats maken voor de muntgroene variant. Opstaande kragen, zigzag naden en metalen borduursels geven een futuristische allure aan de pakken en jurken. Voor de kapsels liet hij zich inspireren door de "Comtesse de Castiglione".

Riccardo Tisci toonde met zijn haute couture-collectie voor Givenchydat couture niet noodzakelijk pastel of mooi moet zijn. Hij koos voor zwart, vintage wit en juweeltinten opgevrolijkt met laagjes en veren. Clowneske broeken en circusjasjes maakten van het geheel haast een circusact.

De haute coutureweek duurt maar drie dagen. Elie Saab, Jean Paul Gaultier en Valentino sluiten vandaag af.

Ann Heylens.

Bekijk alle haute couture-defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

Na de amazones van Galliano voor Christian Dior op maandag, was het gisteren in Parijs de beurt aan de haute couture van Chanel voor de zomer van 2010. Wat kon Karl Lagerfeld na 53 couturecollecties voor het Franse huis nog doen ? Zwart en wit, goud, navy? Allemaal al gehad. Dit seizoen gaat hij voor 'neon-barok', met zilveren kralen, korte zomen en een ijscrème-kleurenpalet. Hij blaast ook een omstreden zomersilhouet nieuw leven in: de broekrok. Verder krijgt de klassieke tweedsuit van het huis een mooie pastelmake-over en herinterpreteerde Lagerfeld nog enkele andere Chanel-klassiekers: geen parels aan de hals meer, maar aan de zolen van zilveren schoenen en enkellaarsjes. En de 'little black dress' moet plaats maken voor de muntgroene variant. Opstaande kragen, zigzag naden en metalen borduursels geven een futuristische allure aan de pakken en jurken. Voor de kapsels liet hij zich inspireren door de "Comtesse de Castiglione". Riccardo Tisci toonde met zijn haute couture-collectie voor Givenchydat couture niet noodzakelijk pastel of mooi moet zijn. Hij koos voor zwart, vintage wit en juweeltinten opgevrolijkt met laagjes en veren. Clowneske broeken en circusjasjes maakten van het geheel haast een circusact. De haute coutureweek duurt maar drie dagen. Elie Saab, Jean Paul Gaultier en Valentino sluiten vandaag af. Ann Heylens.Bekijk alle haute couture-defilés in Parijs op Catwalk Weekend.